Bez greške

Mali stan u novogradnji koji oduševljava: 39 privlačnih kvadrata uređenih za mladu vlasnicu

Ovaj je stan dobar primjer dosljednosti u uređenju, i to odabirom betona, stakla, sive boje i specifičnog uzorka drva

Odlično uređenih interijera različitih stilova na naše veselje zaista ima bezbroj, a oduševljavaju nas i nadahnjuju iz različitih razloga. Od odabira dizajnerskih komada, uklapanja domišljatih rješenja čestih stambenih problema do uporabe iznenađujuće efektnih materijala, postoji cijeli niz mogućih faktora koji uvelike utječu na konačan izgled prostora i atmosferu koja u njemu vlada. Ako je potrebno izdvojiti samo jedno pravilo čija će primjena rezultirati oku ugodnim interijerom, to je pravilo dosljednosti koje se primjenjuje na odabir cjelokupnog stila uređenja, odabir palete boja te materijala koje unosite u svoj dom.

Ovaj je stan od 39 četvornih metara savršen primjer dosljednosti u stvarnom interijeru, i to odabirom betona, stakla, sive boje i specifično šarenog drvenog materijala. Sivi podovi i zidovi, sive tkanine i elementi boravka te spavaće sobe, kao i velike plohe od šarenog drva od kojih su izvedeni kuhinjski ormarići, ugradbeni ormari u hodniku i boravku stvaraju vizualnu povezanost cijelog prostora i interijer koji zapanjuje. Sam stan je jednosoban, no privatnost je stvorena specifičnim rasporedom prostora koji se proteže u obliku slova L te ima skriveni kutak idealan za smještanje bračnog kreveta.

Kuhinja je i više nego dojmljiva jer je vizualno iznimno dinamična. Betonski siva kuhinjska pozadina u kontrastu je s elementima ormarića koji su prekriveni spomenutim drvenim materijalom koji privlači svu pozornost.

Blagovaonica je zapravo prilično malena i sastoji se uskog stola s dvije stolice, no s obzirom na to da u toplim mjesecima upravo balkon postaje najdraže mjesto za doručak i uživanje, sama blagovaonica nije toliko važan element prostora.

Uz zid koji spaja spavaću sobu i dnevni boravak smještena je duga drvena klupa koja može djelovati i kao prostor za odlaganje različitih ukrasa, knjiga, biljaka i slično, ali i kao dodatni prostor za sjedenje. Dnevni boravak orijentiran je prema spavaćoj sobi i sastoji se od sivog kauča, staklenog stolića i pomoćnog stolca. Iza kauča nalazi se izlaz na veliki balkon od čak sedam četvornih metara na kojem se može uživati u suncu i svježem zraku. Balkon se proteže cijelom dužinom zida koji je izveden od staklenih stijena, čime se omogućuje maksimalna osunčanost stana.

Većinom bijela kupaonica sa zastakljenim tušem nalazi se uz ulaz u stan i funkcionira i kao praonica s ugrađenom perilicom za rublje. Kako vam se sviđa ovaj interijer?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:18