SAVRŠENA RAVNOTEŽA

Malo drugačiji industrijski stil: Interijer u kojem se suprotnosti privlače

 8 House
Moderni japanski dizajn interijera karakterizira skladna ravnoteža hrabrih boja s toplim tonovima

Godinama se već susrećemo sa raznim prikazima industrijskog stila i nekako nam nikada nije dosta. Iako u svijet dizajna pomalo opada interes za ovaj oblik uređenja, japanski industrijski stil ipak zadržava svoju popularnost, a ona je čak i u porastu zbog funkcionalnosti, jednostavnosti, prirodnosti i elegancije kojom se odlikuje ovo uređenje. Moderni japanski dizajn interijera karakterizira skladna ravnoteža hrabrih boja s toplim tonovima. Također ima naglasak na prostoru, svjetlosti i prozračnosti. Tradicionalni japanski dom dizajniran je da bude jednostavan i praktičan, u moderno doba, međutim, ljudi su više zainteresirani za životni prostor koji je udoban i elegantan.

image
8 House
image
8 House
image
8 House
image
8 House
image
8 House
image
8 House

Studio 8 House ima sjajan portfelj japanskih industrijskih interijera, a u nastavku vam donosimo prikaz jednog njihovog projekta za mladu tročlanu obitelj s preslatkim psom. Ovaj studio kao da daje priručnik o tome kako stvoriti idealan japanski industrijski stil, stoga slobodno ukradite neke od ideja.

image
8 House
image
8 House
image
8 House

Iako na prvi pogled ne bismo zaključili da se radi o jednostavnom uređenju, ipak kada malo bolje promotrite prostor uočit ćete da su upotrijebljena samo dva materijala u uređenju, a to je drvo i čelik. Razne nijanse drva u njegovom prirodnom izgledu pružaju osjećaj smirenosti i sklada, dok sivi zidovi daju malo dramatičnosti prostoru i dodatni kontrasta za dinamiku. Ono što svakako naglašava ovaj prostor su osobni detalji kojima vlasnici ispunjavaju svaki kutak za pohranu bez potrebe za skrivanjem, tako u prostoru možete uočiti sve, od knjiga i časopisa do posuđa i skupocjenijih boca vina. Ovakav odabir izlaganje privatnih stvari stvara dojam ugodnog doma, ali ujedno razbija jednostavan odabir materijala.

image
8 House
image
8 House
image
8 House

Zapravo bismo mogli reći da cijela kuća od 260 četvornih metra je nešto poput yin yanga počevši od njezinog dvojnog eksterijera gdje je jedan dio obojan u bijelu boju, a drugi u sivu, tako se i sama unutrašnjost doma konstanto prelijeva iz jedne suprotnosti u drugu, ali sve ima svoj sklad i profinjenost. Toplina i mekoća drva kako na podovima tako i u namještaju pa čak i na nekim zidovima stapa se s čeličnim konstrukcijama, staklenim površinama i grubim i jednostavnim detaljima uređenja poput rasvjete i metalnih površina kuhinje.

image
8 House
image
8 House
image
8 House

Jednostavne i ravne linije namještaja stapaju se s prirodnim izgledom drva u svoj njegovoj nesavršenosti, još jednom stvarajući kontrast u svakom prikazu. Čiste linije čine da prostor izgleda prostrano i otvoreno, a prirodni izgled drva dodatni dojam ugode. Nema tu previše kompliciranja, niti je proračun za preuređenje bio prevelik, ovdje se radi samo o malo strpljenja i puno kreativnosti.

Ako ste u ovom primjeru pronašli ono nešto za sebe, vjerujte da nije teško postići ovaj stil. Samo trebate pronaći inspiraciju i početi raditi na svom projektu. Nakon što završite, uživat ćete u životu u prostoru koji odražava vaš ukus i osobnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 00:10