Veća, bolja, ugodnija ...

Malo stambeno čudo

Ova najljepše uređena mala kuća velika je sveg 12 kvadrata

Francuski tvrtka Baluchon specijalizirana za gradnju malenih mobilnih kuća nedavno je završila svoj posljednji mali dom pod nazivom Essen'Ciel. Kuća je dizajnirana za klijenta koji je niz godina proveo u karavanu te poželio novi mobilni dom koji će biti veći, bolji i ugodniji, - kako navodi tvrtka na svojim Facebook stranicama.

Pogledajte video!

Essen'Ciel šareni je maleni dom na kotačima uređen suvremeno s mnoštvom dobrih dizajnerskih rješenja koja štede prostor. Uz iskoristivu duljinu od svega 6 metara, tvrtka je uspjela ugurati relativno prostranu kuhinju i dnevni boravak, spavaću sobu i kupaonicu. Kako navode na svojim stranicama u prostor je dizajniran za ugodan boravak četiri osobe. Essen'Ciel je kompletno opremljena kuća, ali u malom prostoru.


Essen'Ciel mobilna kućica sastoji se od prizemlja i potkrovlja za spavanje do kojeg se dolazi stepenicama od kojih se prve dvoje mogu uvući kada nisu u upotrebi radi uštede prostora. U prizemlju je smješten mali šareni dnevni boravak sa sofom na razvlačenje koja se prema potrebi može pretvoriti u ležaj za dvije osobe, malim radnim stolićem i geometrijskim modernim policama.
Kupaonica s tušem skrivena je iza vrata, a opremljena je toaletom sa suhim ispiranjem, integriranim prostorom za skladištenje stvari i prostorom za tuširanje veličine 80x80 cm.
Essen'Ciel kuća je postavljen na prikolicu s dvostrukom osovinom. Struju dobiva kao i sve RV prikolice. Odlično je izolirana. Izvana je odjevena u cedar, potkrovlje je izolirano ovčjom vunom, a zidovi pamukom, lanom i konopljom te drvenim vlaknima na stropu.Na svojim službenim stranicama tvrtka nije navela cijenu ovog modela, ali ako je suditi prema ostalim malenim Baluchon kućama, početna cijena bi mogla biti 60.000 eura.

Više informacija o Essen'Ciel mobilnoj kuć pogledajte na službenim stranicama tvrtke Baluchon.

Foto: Baluchon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 21:26