U GOSTIMA

Mario Huterer priča o svojoj vili u Gradcu: Novi sjaj prizemnice na kraju Makarske rivijere

 Studio Lumis Split
U mjestu Gradac, na samom kraju Makarske rivijere, smjestila se prekrasna kuća

Samo je nekoliko metara udaljena od plaže, ima pet soba, a prostire se na 136 četvornih metara. Iz kuće se pruža divan pogled na plavetnilo, a okućnicu obilježava opuštajuće zelenilo, razne biljke i drveće

U mjestu Gradac, na samom kraju Makarske rivijere, smjestila se prekrasna kuća. Takvom je čini njezina pozicija, jer je samo nekoliko metara udaljena od plaže, ali i uređenje. Prizemnica je to koja ima pet soba, od kojih je jedna prilagođena osobama s invaliditetom, a takav je i zahod, smješten uz sobu. Važan je to podatak i želimo ga istaknuti jer, nažalost, mnogi objekti na Jadranu ne mogu se pohvaliti time da ondje godišnji odmor mogu ugodno i udobno provesti i osobe s invalidnošću.

image
Studio Lumis Split

Mnogo je svjetla u interijeru, prije svega zbog kliznih staklenih stijena koje se mogu otvoriti do kraja te tako, zapravo, brišu granicu između unutrašnjosti i vanjskog ambijenta

image
Studio Lumis Split

DJETINJSTVO

Vila Miriam nekoć je izgledala posve drukčije, kaže njezin vlasnik Mario Huterer. Riječ je o objektu starom 60 godina, koji su kupili njegovi roditelji. On je tu proveo veći dio djetinjstva i želio je udahnuti novi sjaj objektu. Trebalo mu je nekoliko godina rada prije nego što je sve bilo baš onako kako je htio. U 136 kvadrata sada ugodno može boraviti deset ljudi, ne više od toga. Kuća se može unajmiti tijekom cijele godine.

image
Studio Lumis Split

image
Studio Lumis Split

Objekt je opremljen svime što ide s modernim uređenjem: ima klima-uređaje, videonadzor, podno grijanje... Sjenila i tenda dizaj-nirani su tako da ne stvaraju buku i ne oštete se na snažnim vjetrovima, koji u Gradcu znaju puhati i orkanski u hladnijem dijelu godine

image
Studio Lumis Split

- Pri uređenju, koncept je bio da je riječ prostoru za odmor visoke klase. Htio sam da bude ugodna i funkcionalna. Želio sam je urediti minimalistički, bez suvišnih sadržaja, jer ja tako volim. Htio sam istaknuti ono što kuća nudi - recimo, to da svaka soba ima izlaz na neku od terasa, pa je prijelaz iz interijera u eksterijer vrlo lagan. Mislim da je to važnije nego ukrasi u prostoru - ističe Huterer i dodaje da je mnogo svjetla u kući, a klizne staklene stijene mogu se otvoriti do kraja i tako zapravo brišu barijeru između unutrašnjosti i prostora koji okružuje kuću. S puno ponosa pokazuje i slike na zidovima: riječ je o radovima njegove supruge, španjolske umjetnice Maru Prats.

image
Studio Lumis Split

Vlasnik je sam dizajnirao vilu - od izgleda kuhinje do modularnih kreveta, svakog ormara, svake police, svih materijala...Sav namještaj napravljen je po mjeri, a posebno se pazilo na izbor svakog detalja jer oni čine veliku razliku

image
Studio Lumis Split

DRVO

- Zapravo sam kuću, kao i njezin interijer, dizajnirao sam - od izgleda kuhinje do modularnih kreveta, svakog ormara, svake police, svih materijala... Sav namještaj napravljen je po mjeri. Pazio sam na dizajn svakog detalja i mislim da su detalji upravo ono što čini razliku, uživanje oku i udobnost onih koji borave u kući, bilo da je to moja obitelj ili gosti, nema razlike - ističe vlasnik.
Kuća je opremljena svim što ide s modernim uređenjem: ima klima-uređaje, videonadzor, podno grijanje... Sjenila i tenda dizajnirani su tako da ne stvaraju buku i ne oštete se na snažnim vjetrovima, koji u Gradcu znaju puhati i orkanski tijekom hladnijeg dijela godine. Brojna spremišta, kao i stvari koje su potrebne za održavanje i čišćenje prostora, skrivene su u ormarima. Uz kamen, drvo dominira prostorom, a posebno se ističe drvo makassar, od kojeg je napravljena kuhinja.

image
Studio Lumis Split

- Ova kuća nudi ne samo ugođaj maksimalne udobnosti i povjerenja korištenja svom skupocjenom opremom, nego s modernom arhitekturom otvorenog tipa i izravnom povezanošću s vrtom i pogledima u daljinu, pruža osjećaj konstantnog boravka u prirodi i uživanje u dalmatinskom podneblju, nešto što si rijetko možemo ostvariti u gradskim četvrtima - zaključuje.

image
Studio Lumis Split
image
Studio Lumis Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:19