Ljetno utočište

Mediteranska rezidencija peteročlane obitelji. Vila sa zapanjujućim plavim pločicama

 ELSA YOUNG/
Opušteni dom za obitelj u spektakularnom okruženju skriven obalnim zelenilom i tik do mora boje kobalta

Minimalizam nije nužno sinonim za elegantne, hladne prostore. Stil ukazuje uglavnom na neutralnu paletu boja, prirodne materijale i umirujuću atmosferu. Dodajte rustikalne elemente, šarene tkanine, keramiku i staklo i dobit ćete novi, suvremeni pogled na toplu mediteransku estetiku koja je nastala pod južnim suncem.

Ova rajska ljetna rezidencija na otoku Ibizi utjelovljuje sve najbolje od mediteranskog stila - snježnobijelu fasadu i interijer, plave naglaske dekora, mnogo pletenih detalja i divnu prirodnu jednostavnost, ali i upečatljive detalje poput zapanjujućih plavih pločica, izrađenih po narudžbi, ispred glavnog ulaza u kuću, koje stvaraju dojam hodanja po valovima do ovog prekrasnog ljetnog gnijezda.

image
ELSA YOUNG/
image

Na prostranom popločanom dijelu dvorišta grafički pod ostavlja neizbrisiv dojam.

ELSA YOUNG/
image
ELSA YOUNG/

Potrebno je bilo dvije godine planiranja i dizajniranja i 12 mjeseci građevinskih radova da ruševna kuća s tri spavaće sobe na zapadnoj obali Ibize, nakon obuhvatne obnove i proširenja postane upečatljiva i prostrana kuća ispunjena svjetlom, s velikim zabavnim zonama i samostalnom kućom za goste, a njezini novi vlasnici britanska modna urednica Deborah Brett; njezin suprug književnika/redatelja Tom Edmunds; i njihova djeca: Phineas, Hermiona, i Ottilie, prezadovoljni rezultatom.

image
ELSA YOUNG/
image
ELSA YOUNG/
image
ELSA YOUNG/
image
ELSA YOUNG/
image
ELSA YOUNG/

Ali nije sve izgledalo tako bajno prije deset godina kad su prvi put lutali po otoku u potrazi za nekretninom. Bilo je to sve, samo ne mjesto za savršen bijeg koji su željeli. U stvari je izgledalo kao da je iz Netflixove kriminalističke serije Narcos. Ipak, Deborah i Tom su se odmah zaljubili u uzvišeno okruženje i pogled na obližnji Es Vedrà, mali stjenoviti otok, uronjen u folklor.

Srećom, nisu žurili pa nije bilo potrebe za brzom opsežnom obnovom. Umjesto toga, par se odlučio za manje preinake. Osvježili su zidove bijelom bojom dok su razmatrali svoje mogućnosti, jer znali su da sve neće ići glatko.

image
ELSA YOUNG/
image
ELSA YOUNG/
image
ELSA YOUNG/
image
ELSA YOUNG/
image
ELSA YOUNG/
image
ELSA YOUNG/
image
ELSA YOUNG/

S lokalnim graditeljem Johnom Broekmanom iz tvrtke The Blue Pearl, rekonfigurirali su raspored - dnevni boravak i dječje spavaće sobe na razini su bazena, a roditelji su gore.

Kad je riječ o interijeru, par je angažirao vodećeg južnoafričkog dizajnera Huberta Zandberga sa sjedištem u Velikoj Britaniji, s kojim su već surađivali, i nisu pogriješili. Oboje su osjećali prilično snažnu želju za plavom i bijelom kućom... više izblijedjelog, istrošenog izgleda plaže s puno prirodnih tekstura i zemljanih elemenata kako bi unijeli raspoloženje otoka.

image
ELSA YOUNG/

U skladu s jasnom vizijom klijenta, dizajner je stvorio mediteranski melting pot kombinirajući uparene plave i bijele sheme boja s obiljem neutralnih tekstura i zemljanih elemenata. Interijer kuće je eklektična mješavina završnih obrada, namještaja po narudžbi, vintage nalaza i rukotvorina lokalnih umjetnika od prirodnih materijala, poput bambusa, kože, slame i kamena, a rezultat je opušten dom za obitelj u spektakularnom okruženju.

image
ELSA YOUNG/

Ipak, prava ljepota kuće je ta što obitelj može beskrajno uživati u opuštenom i kreativnom načinu života. Ovdje se mogu pregrupirati i nakratko voditi jednostavnijim život., što je danas neprocjenjivo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 18:45