INESIN SAN

Mini kuća poznatog top modela ima svega 22 kvadrata i idealna je za vikend odmor

 MOBALPA/
Francuska manekenka i dizajnerica osmislila je ovu mini kuću u rustikalnom chic stilu s rješenjima za maksimalno korištenje prostora

Ines de la Fressange, u suradnji s poznatim brendom za pokućstvo Mobalpa, dizajnirala je ovu mini kućicu od 22 m2, savršeno opremljenu za vikende na selu. Čak i sa stvarno malom površinom, ništa joj ne nedostaje i potpuno je udobna.

image
MOBALPA/
image
MOBALPA/
image
MOBALPA/

Inspirirana idiličnim kućicama na drvetu, ova šarmantna seoska kućica odražava osobnost i životni stil modela, poslovne žene i dizajnerice Ines de la Fressange. Francuska modna muza i ikona elegancije u suradnji s tvrtkom Mobalpa prisjetila se svog djetinjstva kako bi ovom objektu podarila "Inesin san", tako je nazvala projekt. "Kad čujem riječ ‘koliba‘, uvijek mi na pamet padaju sretni trenuci iz djetinjstva. Iako sam odrasla osoba koja je puno naučila i evoluirala, moje djetinjstvo je još uvijek odlučujuće i potiče moj rad. Ova je koliba dječji san" objašnjava Ines. Ideja je bila stvoriti udoban i ugodan prostor u isto vrijeme, pravu odu snovima iz djetinjstva i kolibama na drvetu.

image
MOBALPA/
image
MOBALPA/
image
MOBALPA/
image
MOBALPA/
image
MOBALPA/

Na samo 22 kvadratna metra tvrtka Mobalpa dizajnirala je program namještaja koji iskorištava svaki milimetar prostora, igrajući se s volumenima i drvom kao protagonistom. Kao u nekoj vrsti prilagođenog origamija, u ovoj sićušnoj kući različita okruženja koegzistiraju na tri razine koje stvaraju odjeljke i naglašavaju učinak kabine. Prostori na različitim visinama, sa stepenicama i potkrovljem, pametno su isprepleteni jedni s drugima, stvarajući nekoliko različitih namjena u kojima sveprisutno drvo i dodiri boje stvaraju zajedničku nit između različitih namjena.

image
MOBALPA/
image
MOBALPA/
image
MOBALPA/
image
MOBALPA/
image
MOBALPA/
image
MOBALPA/

Kao što komentira Ines de la Fressange, najveća pozornost posvećena je detaljima i onome što je napravljeno po mjeri.

image
MOBALPA/

Prilikom konfiguriranja prostora, tražena su rješenja po mjeri kako bi se pružile iznenađujuće funkcionalnosti koje optimiziraju dostupne metre: od stubišta ili klupe sa spremištem, na primjer, ili uzglavlja kreveta s ugrađenim video projektorom, do walk in garderobe s nevjerojatnim kapacitetom za tako mali prostor.

image
MOBALPA/
image
MOBALPA/
image
MOBALPA/

Tvrtka Mobalpa utjelovila je svoju filozofiju rada u "Inesin san", uvijek pod premisom stvaranja prostora s profinjenim linijama, inovativnim materijalima i distribucijskim rješenjima za nove namjene, pretvarajući svaki projekt u personalizirani dizajn ne gubeći iz vida trendove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 14:13