PROJEKT UREĐENJA

Moderan dizajn i retro atmosfera u stanu uređenom za roditelje

Dizajnerski tim PROforma, dizajnirao je dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinju u stanu bivše zgrade studentskog doma

Ovaj stan u Moskvi usko je povezan s poviješću i umjetnošću. Prvo, smješten je u bivšoj zgradi studentskog doma u Moskvi sagrađenoj 1908. godine, koju je, kako kažu, često posjećivao pjesnik Vladimir Majakovski, jer je živio u blizini. Drugo, vlasnici su umjetnička obitelj.

On je glumac, ona je kazališna umjetnica, a odrasla kći i njezina obitelj često ih posjećuju i svi se vole okupljati, družiti i primati goste. Vlasnica voli slikati, a njezini slikarski radovi, složene i duboke boje mogu se vidjeti u cijelom stanu.

Dizajneri iz studija PROforma pokušali su stvoriti udoban, moderan dizajn, koji ima atmosferu stare kuće, a govori o načinu života njezinih stanovnika.

Interijer ima dnevni boravak veličine 14 četvornih metara, tri sobe, kuhinju od 8 četvornih metara i zasebnu kupaonicu i wc.

Unutrašnjost ima karakteristike gradnje s početka prošlog stoljeća: debele zidove, visoke stropove, drveni podove i nevjerojatno prikladan izum - "zimski hladnjak".

U kuhinji je zadržan "zimski hladnjak" i kombiniran sa stupovima u koje su ugrađeni kućanski aparati. U dnevnoj sobi je visina stropova istaknuta bojom: gornji dio zidova ostavljen je bijelim kako bi prostor bio proporcionalan. Na sjecištu boja su police s led-pozadinskim osvjetljenjem. Kuhinja i dnevni boravak povezani su, ali i odvojeni kliznim vratima. Iznad je umetak od valovitog stakla koji propušta svjetlost.

Glavni zadatak je bio stvoriti interijerski portret, priču o životu dvaju junaka, o njihovim hobijima i obiteljskim vrijednostima.

Atmosfera stare kuće, velika obitelj, malo retro stila i ljubav prema gostima i umjetnosti domaćina čine osnovu ovog projekta.

Predmet transformacije bila je kuhinja i dnevni boravak, čije su uloge jasno podijeljene: u kuhinji oni samo kuhaju i mogu piti kavu za šankom postavljanim na prozoru.

Čitav život, obiteljske večere i druženja odvijaju se u susjednoj dnevnoj sobi. Dvije prostorije je bilo nemoguće spojiti zbog plinskog stupa.

Glavnu paletu boja u interijeru odabrala je vlasnica. Boja dnevne sobe je prigušeno zelena, a daje retro ugođaj.

U odabiru namještaja, rasvjete i materijala proračunska ograničenja također su igrala ulogu.

No, uspjeli su uključiti modernizam i veselo raspoloženje Joea Pontija! Pločice na kuhinjskom podu hommage je crtežu koji je osmislio za hotel Parco dei Principi u Sorrentu. Ovaj upečatljiv detalj je odredio raspoloženje u prostoru.

Nama se sviđa, a vama?

Foto: Olga Melekestseva

Izvor: interior.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:57