KUĆA VELIČINE 240 ČETVORNIH METARA

Moderan dom četveročlane obitelji

 

U mjestu Józefów u blizini Varšave nalazi se obiteljska kuća veličine 240 četvornih metara u koju vas vodimo. Riječ je o domu četveročlane obitelji, čije uređenje potpisuje poljski studio MAKAO home. Cilj projekta bio je stvoriti udoban prostor otvoren na vrt, koji će istodobno biti moderan i originalni dom za obitelj s dvoje djece.

Kuća je u prizemlju otvorenog tlocrta i sastoji se od dnevnog boravaka povezanog s kuhinjom i blagovaonicom te skrivenom ostavom te 3 spavaće sobe s garderobom, 3 kupaonice i praonice rublja na katu.

Stambeni je prostor organiziran kako bi integrirao obitelj, a dječje su sobe namijenjene zabavi i hobiju mališana. Inspiraciju za dizajn interijera obitelj je pronašla u skandinavskom stilu, nakon svog posjeta Švedskoj, a rezultat je eklektični stil, gdje se skandinavska jednostavnost i strogost miješaju s klasičnim stilom i stilskim namještajem.

Bazu uređenja čine prirodni materijali poput drva, kamena i lana, kako bi se postigao bezvremenski izgled uređenja, a sve je kombinirano u dosljednoj shemi boja u kojoj prevladavaju bijela i siva upotpunjene toplim drvenim elementima. U dnevnom boravku, najznačajniji komad namještaja, koji plijeni pozornost, blagovaonski je stol izrađen od starog recikliranog drva. Okružen modernim stolicama što je važan moment cjelokupnog uređenja, gdje se novi komadi namještaja povezuju sa starim.

Dizajneri su funkcionalnost prostora osigurali velikim brojem skrivenih skladišnih prostora, od kojih je najveće iznenađenje velika ostava skrivena iza kuhinje. Zahvaljujući ovom izvrsnom rješenju u kuhinji uvijek vlada red.

Dječje sobe također imaju zanimljivo arhitektonsko rješenje. Visoke su i djeca ih mogu koristiti za gradnju polukata, kao dodatnog prostora za igru ili tajanstveno sklonište.

Foto: Katarzyna Sawicka

Izvor: www.makaohome.pl

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 11:07