Skandinavsko raspoloženje

Moderan dvoetažni stan uređen za mladi par

 

Interijer ovog dvoetažnog stana u Londonu potpisuje švedska arhitektica Amelie von Celsing, zbog čega u njemu prevladava uglavnom skandinavsko raspoloženje. Prije svega, riječ je o jednostavnim oblicima, mliječnim i sivim nijansama, prirodnim elementima. No ipak, važno je naglasiti da je riječ o elegantnom gradskom domu, koji obiluje mramornim i pozlaćenim detaljima, zanimljivim slikama i fotografijama. Još jedna prednost je i mini krovna terasa s pogledom na uske ulice britanske prijestolnice.

Švedska arhitektica Amelie von Celsing stoji iza uređenja kompaktnog interijera u kojem je iskoristila svaki raspoloživi centimetar kako bi ga pretvorila u suvremeni dom za mladi par. Ovaj dvoetažni apartman u zapadnom Londonu sastoji se od dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje, dvije spavaće sobe, kupaonice i kupaonice na katu. Na gornjoj razini je i obiteljska soba koja se otvara na terasu.

KUHINJA

Kuhinjske jedinice su dizajn arhitektice. Na fotografiji je vidjela slične kuhinjske jedinice s ispranim drvenim završnim slojem i htjela je isprobati vlastitu verziju.

Nije bilo lako, završna obrada se dobiva stavljanjem različitih patina, sloj po sloj, koje se zatim brišu kako bi se dobio teksturirani izgled. Da bi izbjegla sličnosti u izgledu, na ormariće je dodala elegantne metalne ručkice.

BLAGOVAONICA

Pametno raspolaganje novcima bio je veliki prioritet u ovom stanu, tako da je Amelie morala odlučiti gdje je vrijedno trošiti više, a gdje treba biti kreativna. Mramorni stol je dala izraditi, a ploču je kupila u lokalnom skladištu u pola cijene, dok je za dizajnerske stolice Hans Wegner izdvojila veću količinu novca.

DNEVNI BORAVAK

Vješti spoj suvremenog dizajna čini ovaj prostor intimnim i opuštajućim.

Vlasnici su željeli da se osjeća otvorenost prostora, ali da bude spojen s blagovaonicom i kuhinjom.

Dodavanje otvorenog stubišta bio je dobar način povezivanja dva kata s pogledom na sobe.

KUPAONICA

Arhitektica je koristila porculanske pločice s efektom mramora jer izgledaju privlačno, praktične su za održavanje i odlično podnosi vodu.

Dug hodnik na daljnjoj razini.

Druga spavaća soba.

Ormar u hodniku.

GLAVNA SPAVAĆA SOBA

Amelie je željela da krevet bude glavna točka ovog kompaktnog prostora, a uzglavlje s posebno odabranom tkaninom stvara upravo željeni efekt.

OBITELJSKA SOBA

Svjetlom obasjan prostor na gornjoj razini apartmana, koji vodi na terasu.

TERASA

Tijekom ljetnih mjeseci, vlasnici i njihovi gosti mogu uživati na terasi s pogledom na kultni Portobello Road ispod.

Foto: Rei Moon

Izvor: livingetc.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 01:55