Stan mladog para

Moderan, luksuzan i svijetao: Dvoetažni stan u Puli s dvije velike terase i pogledom na more

Gradečki projekt
Stan mladog para u izgradnji potpisuje dizajnerica interijera Iva Celio-Cega iz tvrtke Gradečki Projekt

Dvoetažni stan s dvije velike terase i pogledom na more. Tako bi se generalno mogao opisati stan u Puli površine 90 četvornih metara koji vam danas predstavljamo. Dizajn interijera potpisuje Iva Celio-Cega iz tvrtke Gradečki Projekt.

- Stan je u izgradnji, tako da je sve rađeno po našim prijedlozima. Odstupanja od projekta su bila minimalna, a otvarali smo prostor rušenjem nekoliko zidova - objasnila je Iva Celio-Cega. Vlasnici, mladi par, govore nam da su njihove želje bile da stan bude moderan, luksuzan i svijetao, s posebnim naglaskom na rasvjetu.

image
Gradečki projekt
image
Gradečki projekt

Inače, stan se sastoji od ulaznog djela s hodnikom, kuhinje, dvaju spavaćih soba, dnevne sobe s blagovaonicom, kupaonice u prizemlju i jedne uz spavaću sobu te dvije terase.

image
Gradečki projekt
image
Gradečki projekt
image
Gradečki projekt
image
Gradečki projekt

- Kuhinja je zamišljena kao vrlo moderna, s kombinacijom antracit matiranih površina s toniranim staklom te ugradbenom rasvjetom unutar elemenata. Fronte otoka su profilirane i ukrašene štukaturama, pod i zid krasi vječna calacatta marble keramika, a zid nasuprot visokih elemenata tonirana ogledala od poda do stropa. Dnevna soba, pak, uključuje veliku TV jedinicu, kombinaciju keramike i medijapana na frontama, električni kamin na vodenu izmaglicu i nezaobilazno tonirano ogledalo u niši za dojam dubine.

image
Gradečki projekt
image
Gradečki projekt
image
Gradečki projekt

- Neočekivan moment je i oversized slika Kate Moss - ističe dizajnerica Iva Celio-Cega i dodaje da se u cijelom stanu proteže hrastov parket slagan u chevron. U hodniku se definitivno ističe pod s intarzijama.

- Keramika velikih formata rezana je po našim nacrtima kako bi se dobio unikatan ulazni prostor koji na prvu ostavlja upečatljiv dojam.

image
Gradečki projekt
image
Gradečki projekt

U blagovaonici dominira stakleni ormar za vino s nevidljivim bočnim ormarima ukrašenim profilacijama kako bi se uklopili u ostatak tog istog prostora koji krase štukature. Stol se radio po mjeri po našim nacrtima, dok je pravi ukras Beads visilica - nabraja dizajnerica.

image
Gradečki projekt
image
Gradečki projekt
image
Gradečki projekt

Master spavaća soba kao glavna "intimna" prostorija ovog stana nalazi se na galeriji s velikom staklenom stijenom koja pruža pogled na more. Kraj nje je i samostojeća kada koja definitivno daje dojam luksuza.

- Sobu smo pregradom podijelili na dva djela, spavaći dio s visokim i malo neobičnim uzglavljem u maslinastoj boji te walk in garderoba sa stolom za šminkanje. Na taj način prostor smo maksimalno iskoristili, zadovoljili sve zahtjeve klijenta, a cijeloj priči dali dizajnerski touch. I ovdje smo se, kao i u ostatku stana, poigrali s toniranim ogledalima i luksuznim materijalima - tumači dizajnerica.

image
Gradečki projekt

Na kraju, tu je kupaonica u kojoj su, iako ima svega pet kvadrata, čak tri vrste keramike; nezaobilazan uzorak mramora u sivim tonovima, bijeli stakleni mozaik, a element za umivaonik obukli smo u crno-bijelu keramiku koja podsjeća na makrouzorak terrazza. Cijela priča zaokružena je detaljima u zlatnoj boji.

- Gotovo sav namještaj u stanu je nov, većina je rađena po mjeri. Dizajnerski su barski stolci Gubi, sofa Ditre Italia (model Krisby), blagovaonska bubble visilica Beads i visilica na galeriji Studio Italia (model Spider). Od detalja svakako se ističu tonirana ogledala, ekskluzivna keramika na horizontalnim i vertikalnim površinama, dizajnerski namještaj, atraktivna stropna rasvjeta, bogati materijali... - nabraja dizajnerica Celio-Cega, koja priznaje da je najizazovnije bilo staviti sve njihove ideje u 90 metara kvadratnih.

- Najzadovoljniji smo jer smo imali priliku raditi s ovako divnim klijentima koji prije svega znaju što žele i imaju smisla za lijepo te su nam dali slobodne ruke za cjelokupno uređenje stana. Budžet nam je dozvolio i pokoji dizajnerski komad namještaja te ekskluzivnu keramiku većih formata. Ovo je svakako projekt koji jasno pokazuje stil koji preferiramo i po kojem smo prepoznatljivi - zaključuje.

Više informacija potražite na službenoj stranici tvrtke www.gradecki-projekt, FB i IG te na profilima dizajnerice Ive Celio-Cege - Facebook @Interior by Iva i Instagram @i.c.c._design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:34