Potkrovlje uređeno za pet!

Moderan obiteljski dom

 

Potkrovlja se više ne smatraju prostorima za skladištenje. Tavanski prostori sve se češće preuređuju u stambene jedinice koje oduševljavaju ambijentom. Taj je trend počeo prenamjenom industrijskih kompleksa, a nastavio se preuređenjem tavana starih zgrada u užim središtima gradova. No, kako bi finalni rezultat bio maksimalno originalan, prije uređenja potrebno je pronaći odgovarajuće potkrovlje s potencijalom.

Kako urediti trosoban stan u potkrovlju? Ako ste ljubitelji modernog skandinavskog stila, inspiracija vam može biti upravo ovaj dizajn interijera. Stan se nalazi u Danskoj i kao većina skandinavskih interijera ima obilje svjetla koje u ovaj stan dolazi iz tavanskih prozora. Svijetao dnevni boravak i blagovaonica razdvojeni su, a zona za kuhanje smještena je pod kosim krovom u nastavku blagovaonice. U dnevnom boravku je smješten udoban kauč idealan za odmor i čitanje. Namještaj i dekorativni elementi imaju važnu ulogu u stvaranju pozitivne energije u svakom interijeru, pa tako i u ovom. Topli drveni pod i stolice oko stola, kao i bijele police na zidu dio su funkcionalnog nordijskog stila uređenja, koji uvijek izgleda prozračno, jednostavno i nenametljivo, baš kako volimo!

Ovaj moderno uređen apartman u potkrovlju veličine je 90 četvornih metra i ima prekrasnu terasu. Tri sobe i otvoren tlocrtni plan te kosi krov samo su neke od karakteristika prostora koji je na prvi pogled uređen vrlo jednostavno, ali s praktičnim rješenjima. Bijela boja koja je dominantna u interijeru kombinirana je s bojom prirodnog drva. Kuhinja je također u bijeloj boji, zbog kosog krova ne sadrži gornje elemente već samo nekoliko otvorenih polica. Na kuhinju se nastavlja blagovaonica i mala dnevna soba koja svojim uređenjem prati ostatak interijera.

Pri preuređenju je zadržana većina izvornih građevnih elemenata zgrade poput vrata, krovnih prozora i drvenih greda, a zanimljiv je upravo zato što je dizajner odlučio ostaviti stare drvene grede. One nisu samo bitna baština stare građevine, već također postavljaju određeni stil i postaju glavni naglasak dizajna. U ovom su domu, grede su u kontrastu s namještajem i dekoracijama u skandinavskom stilu.

Spavaće sobe su odvojene od ostatka prostora.

U sobi se nalaze dva manja krovna prozora koja omogućuju prodiranje svjetlosti, a dužina zida iskorištena je za postavljanje uskog drvenog ormarića zatvorenog frontama od letvica. U dnu prostorije ulaz je u kupaonicu s tušem.

Dodatni lijepi element je i zid od opeke obojen u bijelo.

U kupaonici se nalazi tuš.

Stan ima izlaz na terasu koja je savršen prostor za veća druženja prijatelja i obitelji. Predivno!

Izvor: fastighetsbyran.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:00