INTERIJER OD 55 KVADRATA

Moderan stan s mozaikom u staroj zgradi

 

Unatoč svim prednostima koje stan smješten u staroj predrevolucionarnoj kući daje (visoki stropovi, veliki broj prozora, prostrane sobe), ovaj je stan u srcu Kijeva u Ukrajini, izvorno podrazumijevao određene poteškoće. Konkretno, dizajneri su morali prostor s lošim rasporedom prilagoditi životu i zonirati ukupnu površinu od 55 četvornih metara. No, autori projekta iz studija Planium izvrsno su riješili sve probleme i predstavili moderan dizajn s odvojenom spavaćom sobom iza staklene pregrade, udobnim dnevnim boravkom i kompaktnom kuhinjom. Plus, uspjeli su sačuvati izvorni mozaik na jednom od zidova, inspiriran djelima poznatog sovjetskog umjetnika i arhitekta El Lisitskog. Sjajan projekt!

Stan se nalazi u predrevolucionarnoj zgradi u povijesnom središtu Kijeva, a takvi su stanovi uvijek poput Pandorine kutije, puni iznenađenja poput pregrada napravljenih od šindre, drvenim podovima s ​​pijeskom, a bilo je tu i drugih iznenađenja. Sve je to podrazumijevalo i potpunu demontažu zidova, poda i zamjenu stropova.

Rezultat je svijetao stan koji je unatoč skandinavskom stilu i minimalizmu postao vrlo udoban. Prvenstveno, zahvaljujući velikom broju prozora i otvorenoj staklenoj pregradi zidu iza koje se skrivala spavaća soba, stan se u konačnici pokaza vrlo prostranim, i što je najvažnije, lijepa je cjelina.

Kako svaki klijent u svom stanu želi imati neki detalj zbog kojeg će prostor biti jedinstveni. U ovom projektu to je mozaik, interpretacija jednog od crteža umjetnika i arhitekta El Lissitzkyja.

Foto: www.planium.com.ua

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 06:51