POTKROVLJE OD 79 KVADRATA

Moderan stan u trendi Art Deco stilu

 

Mnogo je novih i popularnih elemenata predstavljeno u novom projektu poljskog studija Raca Architekci, čije ste radove već mogli vidjeti na našim stranicama. Terrazzo pod, tamno smeđi hrastov parket, mramor, zaobljene površine, ogledala u zlatnim okvirima i duboka tamnozelena boja zidova, jednom riječju, još jedno sjajno ostvarenje vrijedno pažnje. Tlocrt je praktičan i u skladu s najnovijim tendencijama. Veći dio ukupne površine rezervirano je za otvoreni dnevni boravak s kuhinjom u potkrovlju koje ukupno zauzima 79 četvornih metara.

Inspiraciju za uređenje arhitekti su pronašli u Art Deco stilu, koji su upotpunili modernim namještajem i dekorativnim komadima. Paleta boja je bogata i elegantna, a namještaj zaobljenog oblika. Veći dio namještaja je izrađen po mjeri i ima vertikalne linije koje vizualno stvaraju dojam većeg prostora, a stilski podsjećaju na Art Deco stil, poput velikog ugradbenog ormara u hodniku i kuhinji te zidnih obloga u dnevnoj sobi.

U stanu se još ističe i mramor u svijetlosivoj boji, koji su arhitekti koristili u gotovo svim prostorijama. U kuhinji na zidu i kuhinjskom otoku kako bi prostor namijenjen kuhanju vizualno odvojili od dnevnog boravka, a na zidovima kako bi povezali dizajn interijera.

Duboka tamnozelena boja zidova i zavjesa u prostor unosi umirujuću atmosferu, dok zlatna boja ogledala i svjetiljka dozu sofisticiranog glamura.

Spavaću i radnu audio sobu, te kupaonicu arhitekti su smjestili u intimni dio stana s kosim krovom. Ovdje su na zidove arhitekti postavili obloge od zelenog baršuna kako bi dodatno izolirali prostor i stvorili udoban osjećaj poput hotelske sobe. Sve u svemu, još jedno fantastično uređenje.

Više na: raca-architekci.pl

Foto: Tom Kurek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:37