cool mjesto

Moderan ured u zagrebačkom kvartu Trnje podijeljen u tri funkcionalne cjeline

 GleFotka Studio
Investitor je bio aktivno uključen kroz sve faze projektiranja i izvedbe, što je olakšalo samo projektiranje

Predmetni poslovni prostor nalazi se u Zagrebačkom kvartu Trnje, u prizemlju višestambene zgrade. Prostor je pavokutnog obilka, neto kvadrature 36 m2, uz visinu prostora od 4 m. Projektant Mario Gudelj iz studija Urbane ideje kaže kako su prostor zatekli u Roh bau stanju, potpuno prazan s rubnim nosivim zidovima i dimnjakom posred prostora kojeg nismo smjeli ukloniti.

image
GleFotka Studio
image
GleFotka Studio
image
GleFotka Studio

-Investitor je od prvog sastanka znao točno što želi u prostoru, te je time uvelike olakšao projektiranje. Projektni zadatak je bio adaptacija poslovnog prostora u svrhu obavljanja uredskih poslova za maksimalno dvoje radnika, uz želju za funkcionalno odvajanje prostora za rad od sanitarnog dijela. Investitor je zbog veće visine prostora predložio i postavljanje galerije u svrhu arhive i spremišta. Uz navedeno, potrebno je bilo voditi računa I o eventualnoj prenamjeni prostora iz poslovnog u stambeni prostor - tumači.

image
GleFotka Studio
image
GleFotka Studio
image
GleFotka Studio

Odabrano rješenje je poslovni prostor podijeljen na tri funkcionalne cjeline: poslovni dio (ured + lounge) i sanitarni dio (kuhinja i kupaonica) u prizemlju, te galerija (spremište i arhiva). Idejno rješenje je vrlo brzo usvojeno, te se pristupilo izradi izvedbenh nacrta i dogovorima s izvođačima radova.

image
GleFotka Studio
image
GleFotka Studio
image
GleFotka Studio

-Kao i na svim našim projektima, investitor je bio aktivno uključen kroz sve faze projektiranja i izvedbe, što je olakšalo samo projektiranje, te u konačnici rezultiralo obostranim zadovoljstvom po završetku projekta - objasnio je arhitekt Mario Gudelj i dodao kako su uređenjem ovog ureda, prije svega, željeli stvoriti sofisticiran, moderan i minimalistički izgled prostora, prilagođen djelatnosti investitora (autoindustrija). Tako se u prostoru nalazi epoksi pod, zidovi s efektom betona, vidljiva čelična konstrukcija galerije, crni strop i kožne fotelje. Toplina prostora se dobila oblaganjem zidova s drvenim gredicama i pojedinim drvenim elementima. Sakriveni sanitarni dio s “nevidljivim” vratima obložen drvenim gredicama, čelična konstrukcija galerije s konzolnim stubištem i odabrani namještaj su posebnosti koje se ističu u projektu. Više saznajte na njihovoj web stranici -urbaneideje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:54