Stan od 53 četvorna metra

Moderan dom uređen bez greške

53 kvadrata fantastično uređenog prostora

Ako je moguće ukloniti zidove u stanu kako bi se dobio bolji raspored s više svjetla koji će odgovarati potrebama novih stanara onda je to prilika koja se ne propušta. U ovom je interijeru veličine 53 četvorna metra ruska dizajnerica Lena Loginova uspjela transformirati stan s dvije spavaće sobe i malim prozorima u jednosobni prozračan, ugodan i svijetao prostor za mladu poslovnu ženu.



Otvorena raspodjela novog prostora sa zidovima premještenim u dnevnu zonu koju sada čine dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica odvojeni tek staklenom kliznom stijenom od spavaćeg dijela čime je dobiven nov prostor ispunjen svjetlom što je novoj vlasnici bio prioritet.


Stan ima puno prostora za pohranu. U hodniku je smješten ormar te police za odlaganje malih stvari i ključeva, a posebna je pažnja posvećena dizajnu police za knjige koja ne sprječava prolaz, a sadrži sve što je potrebno, dok je između kupaonice i kuhinje dizajnirana odvojena walk-in garderoba za većinu stvari.


"Praškasti" tonovi koji prevladavaju u interijeru bili su velika želja i san vlasnice. No, kako interijer ne bi izgledao monotono dizajnerica se poigrala različitim uzorcima, nijansama i teksturama svijetlih tonova. Delikatna ružičasta u spavaćoj sobi postala je intenzivnija u hodniku. Dok u dnevnom boravku dominira nježna bež boja. Kuhinja je također blijedo ružičasta, ali gotovo neprimjetna. Na ovaj se način boje u interijeru isprepliću i nadovezuju na vrlo suptilan način.



Što se tiče namještaja, trosjed, krevet te blagovaonske stolice gotovo se stapaju sa zidovima. Posebnu je pozornost dizajnerica posvetila i rasvjeti u stanu. U spavaćoj sobi lusteri nalikuju cvjetnim pupoljcima, a u kuhinji bobicama močvarnih jagoda. Osim toga, dizajnerica je dobro osmišljenim dizajnom prostor učinila puno većim nego što zaista jest. Zidovi su u interijeru visoki 2,90 centimetara, ali vertikalno postavljene zidne tapete te ogledala i puno staklenih površina učinile su interijer puno većim i prozračnim i što je najbolje, stan je zaista elegantan i vizualno privlačan.




Izvor: lenaloginova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:36