SAVRŠENA ZA ODMOR

Moderna kamena kućica na moru

 

Na 200 metara od mora smjestila se ova predivna i na prvi pogled rustikalna kamena kućica s pogledom na more. Smještena u Italiji na Sardiniji, ovaj kameni projekt predstavlja modernu interpretaciju tradicionalnih ruralnih kućica iz mjesta Gallura. Uređenje potpisuju arhitekti iz tvrtke Altromodoarchitetcts.

Cijeli projekt odiše savršenom harmonijom između starog i novog. Dijelovi modernizma i minimalizma ovdje su stvorili jednostavnu ruralnu priču. Ravne linije i kamen izvana, te prozračnost, jednostavnost i kombinacije prirodnih boja iznutra je savršeno uklapaju u okoliš.

Kuća je izgrađena na brežuljku, a arhitekti su se pobrinuli da se u potpunosti uklopi svoje okruženje, stoga prednja strana ostaje na jednoj etaži. Podijeljena je na dva dijela, a u sredini se nalazi terasa koja ih spaja.

Okolica kuće je jednostavno uređena, također s namjerom da se što bolje uklopi. Stoga su arhitekti postavili jednostavna svjetla koja jako malim dijelom osvjetljuju ekterijer kuće, a fokus stavljaju na komad kamena pokraj čija je funkcija tako pretvorena u dekorativnu. Također, postavljanjem velikih prozora i staklenih vrata s prednje i stražnje strane, svjetlom se stavlja fokus i na unutrašnjost kuće.

Izvor: architali.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 13:17