JEDNOSTAVNA I KONCIZNA

Moderna kuća za goste

 Andrey Bezuglov
 

PROFIL
  • Projekt: kuća za odmor
  • Država: Ukrajina
  • Grad: Kijev
  • Površina: 120 četvornih metara
  • Završena: 2018. godine
  • Autorice: arhitektica Victoria Shkliar, arhitektica Olga Antontseva - FORM bureau
  • Fotograf: Andrey Bezuglov

Danas želimo s vama podijeliti kuću za odmor smještenu u predgrađu Kijeva. Autori projekta su Victoria Shkliar i Olga Antontseva iz studija FORM. Vlasnik kuće je druželjubiv, gostoljubiv i voli organizirati domjenke za prijatelje i obitelj. Glavni zahtjev investitora je bio stvoriti prostor za odmor za veliku tvrtku s odvojenim kupališnim prostorom. Ovo nije prvi zajednički projekt studija FORM i vlasnika: uz kuću za goste nalazi se glavna kuća, čiju su unutrašnjost osmislili isti autori.

Andrey Bezuglov

Andrey Bezuglov

Andrey Bezuglov

Na istom mjestu je nekada bila smeđa drvena kućica. No, njezin je izgled u potpunosti odudarao od arhitekture glavne kuće. Također, vlasniku nije odgovarala veličine kuće, jer voli priređivati ​​velike zabave. Projekt je razvio ured FORM od početka do kraja. Jednokatni, izduženi oblik kuće savršeno se uklapa u arhitektonsku cjelinu s glavnom kućom, postojećim bazenom i pejzažnim dizajnom. Održava se ujednačena stilistika u dizajnu i završnim materijalima. Kuća ima terasu kraj bazena, a sa strane je odvojeni prostor za roštilj. Izgled kuće vrlo je jednostavan i koncizan - to je pravilan pravokutnik, podijeljen u dvije zone - veliko glavno područje za druženje, koje se ulijeva u kuhinjski prostor. I SPA područje kao odvojeni prostoro za odmor. Dnevni boravak imao kamin smješten u središnjoj sobi i blagovaonicu koja može primiti 20 osoba.

Andrey Bezuglov

Visoki stropovi daju svečanu atmosferu ovom dnevnom boravku.

Andrey Bezuglov

Andrey Bezuglov

Na zidu ukrašenom drvenim rešetkama u kuhinji nalaze se tajna vrata, koja vode u drugi prostor - SPA područje sa saunom i fontom. Prostori različitih funkcija dizajnirani su jedinstvenim konceptom interijera, koji se sastoji u kombiniranju drvenih konstrukcija koje se tradicionalno koriste za izgradnju kućica, s modernim materijalima izvedenim u prirodnom stilu. Paleta boja izgrađena je na kontrastu. Bijeli zidovi su pozadina i stvaraju ravnotežu s tamnim elementima drvenih greda, furniranih ploča i pločica.

Andrey Bezuglov

Andrey Bezuglov

Andrey Bezuglov

Zahvaljujući panoramskim prozorima, unutrašnjost je ispunjena prirodnom svjetlošću i otvara se prema prostoru krajolika. SPA centar nema prozora kako bi se posjetitelji mogli sakriti i odmoriti od vanjskog svijeta. Rasvjeta igra posebnu ulogu u interijeru. Zahvaljujući prirodnoj dnevnoj svjetlosti i mekom difuznom svjetlu u večernjim satima, unutrašnjost je ispunjena udobnošću.

Andrey Bezuglov

Andrey Bezuglov

Interijer je opremljen namještajem koji su osmislile autorice projekta, a izradili ukrajinski proizvođači. Sav tapecirani namještaj u interijeru potpisuje danska tvrtka HEY, a sofe ukrajinska tvrtka MODI, koje su prethodno razvile autorice projekta. Projekt je promišljen do najsitnijih detalja, a arhitektice su uspjele stvoriti savršeno mjesto za opuštanje i uživanje u interakciji s prijateljima i obitelji.

Andrey Bezuglov

Andrey Bezuglov

Više na: FORM bureau

Foto: Andrey Bezuglov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:54