Arhitektura

Moderna obiteljska kuća za mladu obitelj s dvoje djece

 

Za svoju obitelj uvijek želimo samo najbolje, a kada je riječ o domu u kojem živimo, spremni smo puno uložiti kako bi on bio udoban i lijep te kako bi u potpunosti odgovarao našim potrebama. Obiteljski dom koji možete vidjeti na fotografijama nalazi se u mjestu Haaltert u Belgiji i projektirala ga je tvrtka Atelier Vens Vanbelle za mladu obitelj s dvoje djece, baš po njihovim željama.


Dovršen 2016. godine, ovaj je obiteljski dom sve, samo ne običan. S dvije strane okružen zelenilom, prostor je osmišljen tako da se pomoću staklenih stijena vlasnicima omogućuje da uživaju u opuštajućoj prirodi i pogledu na stabla i tratinu iza kuće, a prostori za druženje pritom su pozicionirani tako da tijekom dana dobivaju što više sunčevog svjetla.


Kako bi se u prostoru unijela toplina, velike površne poda, dostupnog zida i stropa prekrivene su drvenim parketom. Unutrašnjost je raspoređena na nekoliko nivoa koji su povezani stepenicama, a kombinaciju bijele boje, tople smeđe nijanse drva i zelenila koje dopire izvana razbijaju boje poput lijepe narančaste boje koja vlada kuhinjom.


U razini i malo ispod razine zemlje nalaze se podrumski prostor i studio za rad.


U prizemlju su, osim ulaznog prostora, praonica i spremište, a na prvom katu smješten je boravak. Kuhinja s velikom blagovaonicom nalazi se na poluetaži koja je od prostora boravka fizički odvojena povišenjem poda i pomoću četiri velika ormara koja se protežu do stropa i služe kao mjesto za odlaganje stvari u obje zone.




Izvrsna kuhinja formirana u obliku otoka, a krajem se nalazi veliki stol za druženja.

Osim spomenutih staklenih stijena vanjštinu kuće obilježavaju i betonski blokovi korišteni u donjem dijelu građevine, ali i žute cigle kojima se i vizualno odvaja gornji kat na kojem se nalaze spavaće sobe roditelja i djece, kupaonica i krovna terasa. Za ovu obitelj to je dom iz snova!

Izvor: Yellowtrace

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:01