Potkrovlje za deset

Moderna skandinavska atmosfera u ovom lijepom domu nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

 JAKUB KOMRSKA
Dizajner Jakub Komrska osmislio je ovo potkrovlje na dvije etaže u Pragu za mladi par

Prekrasna neutralna paleta boja, moderna skandinavska atmosfera, uz lijepu selekciju tekstura, materijala i namještaja,
nas nije ostavio ravnodušnim!

Iako se na prvi pogled čini da nema ništa lakše od kombiniranja crne i bijele boje u interijeru, stvar ipak nije tako jednostavna kako se na prvi pogled čini. No, očito to dizajner ovog stana u potkrovlju vrlo dobro zna. I ne samo to! Uspio je stvoriti vizualizaciju koja je nevjerojatno realna.

image
JAKUB KOMRSKA

Jakub Komrska je preuzeo težak zadatak. Dizajnirao je potkrovlje, prema željama mladog para, koje je uistinu minimalistički u pogledu boja. Morate znati da stvaranje interijera u kojem prevladava bijela boja, a koje je ugodno nije lako. Naime, postoji opasnost da će stan izgledati pomalo hladno ili čak sterilno. I kako organizirati stan u potkrovlju?

image
JAKUB KOMRSKA

Mnogi imaju potrebu kada vide bijeli interijer uzeti boje i obojiti ga. Međutim, bijela je vrlo popularna u interijerima. Riječ je o boji koja najbolje reflektira svjetlost, što ju čini idealnom za tamnije prostorije do kojih dopire vrlo malo dnevne svjetlosti, a poznato je da stvara dojam vizualno većeg prostora. Donedavno je bila vrlo popularna bijela u visokom sjaju, trenutno je na tronu njezina mat verzija. Kombinacijom crne i bijele boje dobivamo kontrastni i vrlo upečatljiv izgled. Pristalice skandinavskog stila vole koristiti ovaj kontrast. Međutim, čak i crno-bijeli interijer zaslužuje malo života.

image
JAKUB KOMRSKA

Što se tiče boja, primijetiti ćete da u svakom kutu ovog potkrovlja postoji barem jedan detalj boje. Oštru i često bezličnu kombinaciju možete lako razbiti dodavanjem jedne ili više živopisnih boja. Prvo što možete napraviti jest uklopiti u prostor drvene elemente, koji će prostoru dati toplinu. Prostor također možete oživiti s biljkama, cvijećem i ukrasima, gdje će se na bijeloj podlozi istaknuti i zablistati.

image
JAKUB KOMRSKA

Život pod kosim krovom ima svoj šarm - stare grede, pogled na zvijezde i krovove kuća, neravan prostor... Međutim, stan s kosim zidovima nije optimalan za život. Smanjena visina stropova ograničava kretanje. Kada uređujete stan u potkrovlju, poželjno se konzultirati s arhitektom ili dizajnerom interijera, koji će se pozabaviti svim problemima, uključujući postavljanje prozora za dobro osvjetljenje i ventilaciju stana. Stručnjak također može iskoristiti svaki centimetar prostora ispod kosih zidova pomoću namještaja izrađenog po mjeri te podijeliti prostor tako da ima privatnost i istovremeno izgleda prozračno. Dakle, nema sumnje da je planiranje i uređenje potkrovlja malo složenije, ali dobro promišljanje se uvijek u konačnici isplati.

image
JAKUB KOMRSKA
image
JAKUB KOMRSKA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:48