JEDNOSTAVNO, A EFEKTNO

Moderni mali stan mladih arhitekata

 

Dvoje mladih arhitekata iz ureda Repuls Design Bureau upotrijebili su trendi materijale - poput lameliranih šperploča, ogledala za vizualno proširenje malog prostora, industrijske staklene blokove (u kupaonici) i, naravno, izloženu opeku obojenu u ugljen sivu boju kako bi uredili za sebe stan veličine 35 četvornih metara u Lvivu u Ukrajini.

Većinu su namještaja izradili sami po mjeri, kako bi se uklopio u svaku nišu i širinu malih prostorija s genijalnim arhitektonskim rješenjima, a jedna od njih je platforma podignuta za krevet. Moderna paleta boja sa sivom kao glavnom, drvom i bijelom u podnožju stana te crni detalji dali su specifičnu dinamiku i ugodan osjećaj ovom suvremenom rasporedu.

Stan su uredili vrlo jednostavno s puno ljubavi, koristeći sva raspoloživa sredstva za uređenje svog novog malog stambenog prostora. Ovaj je mladi par uspio stvoriti dizajnersku kompoziciju koja nije samo vrlo moderna, inventivna i umjetnička, već nosi i dušu prostora. Koristeći jasne linije, ekspresivne materijale, moderna rasvjetna rješenja i neočekivane prostorne aranžmane, sastavili su ambijent koji ima ritam i stil modernog i dinamičnog života.

Mala kuhinja sadrži sve komponente nužne za mladu obitelj, a centar komunikacije je otok, koji se može prema potrebi proširiti i postati još veći ili ostati kompaktan i mali.

Kupaonica je također vrlo impresivna sa svojim industrijskim staklenim blokovima na zidu, a gleda prema unutrašnjosti dvorišta.

Foto: Maksim Sosnov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:08