Dobar život u malom

Iz koje god perspektive gledali, 25 kvadrata nije puno prostora. Evo što je ova žena napravila

 OSKAR FALCK/ IKEA/

Dakle, ako ste spremni prihvatiti minimalistički stil života i iskusiti šarm japanskih malih stanova, pripremite se na otkrivanje domišljatog svijeta dizajna.

Život u japanskom malom stanu potiče minimalistički stil života, nadahnjujući vas da uklonite nered i date prioritet onome što je uistinu važno. To je prilika da pojednostavite svoj život, oslobodite se nepotrebnih posjeda i budete svjesniji. U ovom mirnom okruženju otkrit ćete radost življenja s manje i cijeniti ljepotu u jednostavnosti.

image
OSKAR FALCK/ IKEA/
image
OSKAR FALCK/ IKEA/

Koliko može biti multifunkcionalan dom od 25 četvornih metara? Saznajte kako je Aiko organizirala i ukrasila svoj mali prostor za gradski način života...

Iz koje god perspektive gledali, 25 četvornih metara nije puno prostora. No, zahvaljujući promišljenom dizajnu i mnogim pametnim rješenjima za odlaganje, ovaj mali japanski apartman uspijeva uklopiti sve što je potrebno za udoban život i pritom, izgledati dobro. Evo kako.

image
OSKAR FALCK/ IKEA/
image
OSKAR FALCK/ IKEA/

Fleksibilni namještaj

Pronalaženje mjesta za postavljanje stola za blagovanje u ovako malom prostoru može biti pravi izazov, no nužan, ako se želite družiti. Aiko, koja ovaj maleni prostor naziva domom, pronašla je rješenje: stolić za kavu koji se širi i podiže na visinu stolica za blagovanje, a može ugostiti šest osoba komforno.

image
OSKAR FALCK/ IKEA/
image
OSKAR FALCK/ IKEA/
image
OSKAR FALCK/ IKEA/

Iskoristite vertikalni prostor

Nemaju svi mali stanovi strop visok 3 metra, ali ovaj ima, i u potpunosti koristi tu prednost. Spavaća soba je malena i nalazi se iznad kuhinje, a kupaonica je malo povišena i ima odlaganje ispod. Tu je još i stepenica, a ispod su kutije ispunjene knjigama i časopisima.

image
OSKAR FALCK/ IKEA/
image
OSKAR FALCK/ IKEA/
image
OSKAR FALCK/ IKEA/

Dosljedna paleta boja

Sve u apartmanu je u neutralnim i mornarsko plavim tonovima, što ne znači da ne možete upotrijebiti boje. Budite svjesni, sve što imate u jednoj je sobi! Manje boja pruža smirena izgled, čak i kada imate puno stvari.

image
OSKAR FALCK/ IKEA/

Skriveni prostori

Otvorene police mogu na lijep način prikazat vaše stvari, ili osigurati da stvari koje često koristite budu uvijek pri ruci, ali to ponekad nije najbolji izbor za male prostore. Niz različitih predmeta na policama može izgledati kaotično. U ovom malom stanu, kredenca s vratima i garderoba s ogledalom pružaju vlasnici dovoljno prostora za odlaganje na elegantan način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 11:35