MINIMALISTIČKI STIL

Moderno uređen stan za mladi par

Ovaj stan u Moskvi za mladi par oduzima dah već na prvi pogled. Unatoč svojoj kvadraturi koja iznosi tek 56 metara kvadratnih, stan zahvaljujući kombinaciji boja i specifičnom rasporedu djeluje prostrano

Cjelokupni dojam modernog minimalističkog stana koji je dizajnirao Denis Krasikov stvara kombinaciju materijala različitih boja i tekstura - namještaja i pločica tamnih boja, dekorativne žbuke, betona, mjedi, stakla i prirodnog drva.

Stan je uređen u minimalističkom stilu, a kao što mu i samo ime govori, ovaj način uređenja dopušta izbor minimalne količine namještaja, boja, tekstura i oblika u prostoru. Interijer izgleda lijepo i skladno, ali i dalje ostaje funkcionalan. Kao što je vidljivo i po fotografijama, karakteristična boja za minimalistički stil ovog tipa je crna - boja koja prevladava većim dijelom ovog stambenog prostora.

Staklene pregrade s nijansiranim tamnim staklom te metalni i betonski predmeti daju interijeru određenu 'strogost'. Ugrađene moderne LED svjetiljke, kvalitetni podovi te vanjska postrojenja pružaju dozu udobnosti i topline.

U stanu prevladavaju boje koje se međusobno savršeno nadopunjavaju - siva, crna, boja drva i nešto svjetliji naglasci u cjelokupnom interijeru, kao i odabranom namještaju.

Unatoč kvadraturi, vizualni efekti i način uređenja stambenom prostoru daju osjećaj značajne prostranosti. Zahvaljujući organizaciji kojoj se posvetio dekorater, bilo je moguće u njega smjestiti sve što je stanarima potrebno, a i dalje sačuvati osjećaj prostora i slobode.

To je omogućeno dobro osmišljenim rasporedom i ugradbenim ormarima, kao i drugim skladišnim prostorima koji vizualno proširuju te oslobađaju sobu za neke druge, možda važnije stvari. Ugrađena kuhinja savršeno se nadopunjava velikim otokom i stolom.

U spavaćoj sobi je, uz klasični krevet i ormar, stao i zeleni kutak za opuštanje.

Zahvaljujući organizaciji namještaja ostalo je mjesta i za veliku garderobu s praonicom u unutrašnjosti, i to s čak dva zasebna ulaza - jedan iz hodnika, a drugi direktno iz spavaće sobe.

Foto: Behance

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:02