Novi showroom

Moj omiljeni kutak... Oslikani pink izlog Igrajne Vargek koji mami osmijeh na lice

 Marko Miščević/CROPIX
Igrajna je željela izlog koji će razvedriti svakog prolaznika, okolne sive zgrade i prazne lokale

Iako je Igrajna Vargek, danas vlasnica poznatog modnog brenda Iggy, odrasla u obitelji koja se bavila proizvodnjom tekstila, nije odmalena imala želju baviti se time. Prvotno je željela režiju, film i povijest umjetnosti. Tek je tijekom studija počela shvaćati koliko je predivno i jedinstveno sam sebi dizajnirati haljinu za izlazak vikendom. Majka ju je počela učiti konstrukciju odjevnih predmeta, a ona se, kaže, počela igrati.

image
Marko Miščević/CROPIX

Nakon Iggy concept storea s odjevnim predmetima hrvatskih dizajnera, odlučila se posvetiti isključivo proizvodnji vlastitih komada. S vremenom se usmjerila na online prodaju, no u njoj se počela buditi želja za novim showroomom, koji je nedavno otvorila u zagrebačkoj Vlaškoj.

- Radionica mi je bila na drugom kraju grada. Ideja je bila preseliti se negdje bliže kako bih svako jutro mogla prošetati sa psom do posla. Našla sam ovaj divan gradski prostor koji je zadovoljavao moje uvjete, a činjenica je da je cijeli dan osunčan i preko puta placa bila je samo šlag na vrhu torte - kaže Igrajna, dodajući kako je prostor u funkciji njezine radionice, ali ga se po dogovoru može i posjetiti. Kao novost unijela je i Iggy manikure.

- Odsad možete na putu do placa skoknuti na noktiće i po haljinicu - smije se.

Prostor ne možete promašiti. Naime, Igrajna je željela izlog koji će razvedriti svakog prolaznika, okolne sive zgrade i prazne lokale. Uređenje je, kaže, krenulo od pink okvira za izlog koji nije željela sakriti zavjesama pa je došla na ideju njegova oslikavanja, a dugogodišnji poznanik, umjetnik Lunar, bio joj je prva opcija.

- Lunar je imao potpunu slobodu, samo sam mu rekla da želim da na izlogu budu neki prepoznatljivi Iggy motivi tako da se na njemu mogu vidjeti puf haljinice, pribor za šivanje, krojenje i prepoznatljive Lunarove mace koje šivaju i rade manikuru - nabraja, dodajući kako joj je to postao i najdraži kutak novog prostora kojem se svako jutro razveseli. Unutarnji dio, površine 50 kvadrata, po bojama je sličan vanjskom, s baby roza zidom, zelenom baršunastom foteljom, roza detaljima na bordo stolu za manikuru, plavim nogama drvenog stola za krojenje i platnima mladih hrvatskih slikara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 06:13