Podignuta za samo par mjeseci

Montažna kuća na djedovini kod Duge uvale ostvarenje je njihova sna

Objekt je podignula tvrtka Elitimo. Veličine je 80 kvadrata, ima terasu od 20, a bazen ima 30 kvadrata. Kuća se iznajmljuje od prošlog ljeta. Podignuta je za samo par mjeseci, a sad i štedi energiju

Montažna kuća za odmor u mjestu Šegotić na kilometar je udaljenosti od prekrasne Duge uvale. Djelo je tvrtke Elitimo, a njezini su vlasnici par Neli Miletić i Deny Pesce.

Kuća gleda na vinograd susjeda, tako da nema drugih u okružju koje bi smetale gostima dok se odmaraju i opuštaju.

- Ovu smo lokaciju odabrali jer je to djedovina mog dečka koju nije želio prodati, pa smo odlučili upravo ovdje napraviti kuću za odmor. Zemljište na kojem se kuća nalazi površine je 800 četvornih metara - kaže nam Neli Miletić iz Rovinja.

Kuća je površine 80 četvornih metara, ima terasu od 20 kvadrata, a bazen uz objekt ima 30 četvornih metara. U ugodnom ambijentu gostima se nude tri spavaće sobe, dva WC-a, kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak.

Pitamo ju kako to da su se odlučili podići montažni turistički objekt.

- Montažnu kuću smo izabrali jer nam je to bilo nešto novo, a najviše zbog uštede energije i zaštite okoliša. Kuća je ljeti ugodna, ne koristi se puno klima, a zimi i kad dođemo nakon tjedan, dva nije tako hladno. Kuća ima certifikat A+. Također, odlično smo se našli u komunikaciji s izvođačem, pa je zapravo bilo suđeno da napravimo montažnu kuću - rekla je ona.

I vlasnici povremeno odmore

Investitori u ovaj objekt za turizam su Deny Pesce i Neli Miletić iz Rovinja

Zidana kuća bi ih, dodaje ona, stajala otprilike isto, s time da je montažna triput brže gotova. Iznajmljuje se od prošlog ljeta i svi su gosti do sada bili zadovoljni.

- Vila je dovršena u srpnju prošle godine. Temelji su napravljeni u rujnu 2017., a kuća je montirana u siječnju iduće godine. Sama kuća radila se u razmaku od dva, tri mjeseca. Prednosti su joj i odlična izolacija, a mane zasad ne primjećujemo - tvrdi Deny Pesce.

Sve za goste

Kuća ima tri spavaće sobe, kuhinju, dnevni boravak, blagovaonicu, dva toaleta...Interijer je prilagođen potrebama gostiju ljeti, da im je ugodno, jednostavno i moderno

Interijer su osmislili sami, a izvođač radova napravio im je namještaj kakav su željeli. Kuća je moderno, minimalistički uređena kako bi se svakome svidjela.

- Oko nje smo stavili travnjak i lovor-višnju. Nismo mogli odmah saditi cvijeće, jer je bilo prevruće, zato smo ove godine svašta posadili. Veseli nas što smo pokrenuli nešto svoje i što smo nastavili posao na polju gdje su moji preci radili. Ovo je i mjesto gdje se možemo maknuti i odmoriti kada poželimo. Kuća nas jako opušta i često se tu družimo i s prijateljima - zaključuje Deny Pesce.

U tvrtki Elitimo, koja je autor kuće, kažu da trenutno imaju puno narudžbi, pa im se zainteresirani mogu javiti tek za koji mjesec.

Foto: Danijel Bartolić/Hanza Media i foto arhiv vlasnika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 21:29