Multifunkcionalni stolić koji ćete odmah zavoljeti

Jednim pokretom ruke do čiste površine

Kaos na stoliću u dnevnoj sobi ili u uredu svima je poznata pojava i često nerješiv problem. Nikola Popović, hrvatsko-austrijski arhitekt i dizajner, pronašao je uspješno rješenje lansirajući Mag Rack stoliće s kojih časopisi nestaju jednim pokretom ruke.

Mnoga priznanja struke

Prototip stolića izrađen je u suradnji s Institutom za drvo pri Sveučilištu primijenjenih umjetnosti u Beču, a proizveo ga je hrvatski proizvođač Gala drvo. Stolići su izazvali veliko zanimanje javnosti pojavljujući se na izložbama u bečkom Stilwerku, poznatom lancu šoping centara za dizajn, a nisu prošli nezapaženo niti kod mnogobrojnih stručnjaka iz svijeta dizajna koji su ih uvrstili u kategoriju najinovativnijih na tržištu i visoko ocijenili na natječaju za dizajn uporabnih predmeta Novum Buche.

To priznanje otvorilo je put daljnjem predstavljanju stolića u skupini izabranog austrijskog dizajna na Dutch Design Weeku u Nizozemskoj, Designbloku u Pragu te Tjednu dizajna u Moskvi. Funkcionalni Mag Rack stolići izrađeni su od drva s dvije osnovne obloge, akrilom i linoleumom u više boja, a ističu se po funkciji brzog osiguravanja čiste, prazne površine samo jednim potezom ruke. Utori na bočnim dijelovima dizajnirani su tako da knjige i časopisi pri klizanju u utore lako nalaze mjesto, ne savijajući se, a stol se doslovno u sekundi pretvara u čistu, oslobođenu površinu.

Za sada na Kickstarteru

Ovi stolići, kaže dizajner Nikola Popović, pogotovo se pokazuju praktičnima u trenutku nenajavljenih gostiju, kad se površina stola pretvara u idealnu površinu za odlaganje vinskih čaša, grickalica i svijeća. Jednako brzo stolići se mogu pretvoriti i u poligon za dječje sitne igračke i slagalice, nakon čega im se još brže može vratiti prvobitna namjena.

Prije nego što se Mag Rack stolići počnu proizvoditi serijski, do njih se povoljno može doći sudjelovanjem na platformi Kickstarter koja u sljedećih tridesetak dana prikuplja sredstva za početak masovne proizvodnje. Ovim putem ljubitelji dizajna i potencijalni kupci imaju priliku poduprijeti projekt novčanom donacijom, a zauzvrat dobiju predmet koji podupiru. Više informacija na linku Kickstarter platforme.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 23:15