StoryEditor
OTVORENJE

MUZEJ ILUZIJA I U SPLITU Splićani i svi njihovi gosti svjedočit će carstvu iluzija, neobičnih soba, vortex tunela, zanimljivih holograma

Nakon nevjerojatnog uspjeha zagrebačkog Muzeja iluzija iz 2015. godine, koncept je ubrzo nadišao hrvatske granice i otputovao u Svijet, a sada stiže i u Split.

Split svim svojim čarima, bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine može parirati baš svakoj lokaciji, a kao drugi najveći hrvatski grad i turistička meka logično je mjesto za sljedeći Muzej iluzija koji je svoja vrata otvorio u ponedjeljak na adresi Andrija Kačića Miošića 2.

Tako će od proljeća 2020. Splićani i svi njihovi gosti svjedočiti carstvu iluzija, neobičnih soba, vortex tunela, zanimljivih holograma, te ostalih eksponata koji se većinom proizvode u Hrvatskoj, na što smo izuzetno ponosni. Obožavatelji svog lika i djela uživat će u stolu klonova gdje sjedite sa samim sobom i još petoricom vaših klonova.

 

Moireovi uzorci omogućit će vam doživljaj stvaranja beskonačnog broja iluzija, dok će se varljivo prstenje i varljivi štap vješto poigrati s vašim osjećajem za prostor. Dvosmisleni cilindar naučit će vas da izravni pogledi na objekte i njihovi odrazi u ogledalu stvaraju različita tumačenja njihovih oblika. Iza svake iluzije krije se znanost što će budućim posjetiteljima vješto prenijeti muzejski vodiči i iluzionisti pri svakom obilasku.

 

Muzej iluzija opremljen je i pametnim shopom i pametnom igraonicom koja se temelji na Dilemma games didaktičkom programu, odobrenom od strane Ministarstva obrazovanja i znanosti.  Slagalice, mozgalice i zagonetke osvojit će sve posjetitelje neovisno o dobi, baš kao što su polako ali sigurno osvojile i škole unutar projekta podrške kurikularnoj reformi.

 

Posljednjih nekoliko godina Split je nosioc perjanice hrvatskog turizma, svojevrsni glavni grad hrvatske obale. Vedar duh njegovih stanovnika čini ga savršenim domaćinom.

Muzej iluzija samo će dodatno upotpuniti njegovu ionako izdašnu kulturnu i zabavnu ponudu ne samo stanovnicima Splita i okolice već i svim njegovim gostima.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2020 08:22