Radni kutak

Najdragocjeniji prostor u domu četveročlane obitelji na zagrebačkim Ravnicama

Mjesto na kojem se događaju sve aktivnosti

INFO: radni kutak od 2,5 kvadrata
LOKACIJA: stan od 70-ak kvadrata na zagrebačkim Ravnicama
PROJEKT: dizajnerice Nikolina Jelić i Karolina Borković

U stanu četveročlane obitelji na zagrebačkim Ravnicama radni je kutak, uz blagovaonicu, središnji dio doma, mjesto gdje se svi okupljaju i gdje se sve događa. Naime, u poslijepodnevnim i večernjim satima djeca često privuku svoje stolce uz oca, koji sjedi za radnim stolom s računalom, te zajedno provode vrijeme u zabavi, igrajući igrice, gledajući crtane filmove ili svirajući klavijature i gitaru. To su najdragocjenija 2,5 kvadrata u cijelom stanu ukupne površine 70-ak kvadrata.



Njegovi su vlasnici prije nekoliko godina s dizajnericama interijera Nikolinom Jelić i Karolinom Borković krenuli u preuređenje dnevne zone koja se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, blagovaonice i radnog kutka. Na istoj je poziciji, u produžetku blagovaonice, i prije bio radni kutak, ali vlasnica kaže kako je bila riječ o studentskoj improvizaciji jer se sastojao samo od radnog stola izrađenog od daske i dvije noge te stolca. Nije bilo polica ni ladica, sve je bilo zatrpano, žice vidljive... Ideja je bila da projekt preuređenja obuhvati i radni kutak, da se uklopi u cijeli prostor, da se malo odvoji od pogleda, da ima što više prostora za slaganje stvari, da se ne vide kabeli, da djeluje urednije...


- Uvažavajući sve njihove želje, maksimalno smo iskoristile prostor oko prozora s otvorenim i zatvorenim ormarićima, maksimalizirali plohu stola, dodale ladičar i sakrile kabele te postavile prozračnu policu između boravka i blagovaonice da zaklonimo radni prostor - pojašnjavaju Nikolina i Karolina te dodaju kako je namještaj po mjeri izradila tvrtka 100% interijer od akrila visokog sjaja.


Kutak se odlično uklopio u cijeli interijer jer su korišteni isti materijali i boje te isti koncept elemenata kao i u dnevnom boravku za biblioteku. Iako su dobili police i ladice, vlasnica u smijehu kaže da im treba još 17 puta toliko prostora za sve knjige i stripove koje suprug čita, a ističe kako se odličnim rješenjem pokazao luster Tolomeo proizvođača Artemide, koji je postavljen iznad blagovaonskog stola, ali se prema potrebi može pomaknuti do radnog stola.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 12:29