Plitvička jezera

Najljepši i najpoznatiji prirodni dragulj Hrvatske dobio novu modernu enogastro poslasticu!

Mario Jurina
Upečatljiv, moderan interijer s karakterom koji je ujedno smirujuć i fokusiran na jedinstvene krajolike

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

AUTORI PROJEKTA:

EKSTERIJER:

  • Mislav Bašić, mag.ing.arch.
  • Tina Biloglav, mag.ing.arch.
  • Katarina Kozlović, mag.ing.arch.
  • Monika Lepen Terihaj, dipl.ing.arch.
  • Saša Vlajo, mag.ing.arch.

INTERIJER:

  • Natalija Šarlija, mag.ing.arch.
  • Marija Žutinić Tizaj, mag.art.

Na putu prema raju sedrenih barijera i netaknute prirode Plitvičkih jezera zaustavit ćemo se u Rakovici ne bi li vam predstavili jednu od naših najnovijih realizacija – projekt rekonstrukcije restorana Degenija.

Projektni zadatak je bio slojevit. Drugim riječima, morali smo složiti kvalitetan, prepoznatljiv i moderan jelovnik dostojan ove jedinstvene lokacije.

image
Mario Jurina
image
Mario Jurina
image
Mario Jurina

Za predjelo smo predložili reorganizaciju kuhinje te modernizaciju tehničkih prostora, povećanje i redizajn šanka, osiguravanje dostatnog prostora za zaposlenike te prilagođavanje i preuređenje sanitarnih čvorova.

Glavno projektantsko (d)jelo bilo je proširenje, natkrivanje i prilagođavanje terase ugostiteljskim i klimatskim potrebama – povećanju ugostiteljskog kapaciteta tijekom cijele godine. Upravo to je omogućila ugradnja kliznih i harmo staklenih stijena - brzo i jednostavno prilagođavanje trenutnim vremenskim uvjetima i godišnjim dobima.

image
Mario Jurina
image
Mario Jurina
image
Mario Jurina

Šećer na kraju je svakako bio kompletan redizajn postojećeg interijera restorana.

Osjećaj mira, ugode i uživancije koju doživi svaki posjetitelj magičnog krajolika Plitvica smo svakako htjeli prenijeti i interpretirati na naš način u interijeru ove enogastronomske oaze. Od izuzetne važnosti je bilo osmisliti upečatljiv, moderan interijer s karakterom koji je ujedno smirujuć i fokusiran na jedinstvene krajolike.

Kombinacijom tradicionalnih i modernih materijala, pomno odabranom rasvjetom, velikim staklenim stijenama i korištenjem zelenih vertikalnih vrtova u interijeru dodatno smo naglasili odnos s očaravajućim prirodnim okruženjem.

image
Mario Jurina
image
Mario Jurina
image
Mario Jurina
image
Mario Jurina

Drugim riječima, koristili smo staklene stijene i vertikalne vrtove kao platna. Interijerska platna na kojima je priroda postala glavnim akterom živih slika.

Tradiciju smo prenijeli i na fasadno novo ruho restorana, koristeći kamen i drvenu oblogu te sve dodatno začinili jednostavnim linijama, modernim odgovorom na postojeći dvostrešni krov te limenim fasadnim elementima.

Iako smo trenutno daleko, u srcu Zagreba, sa zadovoljstvom i nostalgijom se prisjećamo mirisa slasnih jela, čaše dobrog vina, rashlađene pive i toplog čaja uz prozor nove terase, zamišljamo okolni krajolik prekriven bijelim zimskim pokrivačem te se nadamo se da ćete u novom ruhu restorana Degenije uživati barem onoliko koliko smo to mi na projektu njegova preuređenja.

image
Mario Jurina
image
Mario Jurina
image
Mario Jurina
image
Mario Jurina

Do sljedećeg čitanja,

Vaš tim 4UHA

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @_4uha ili ih posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 15:46