JOIE DE VIVRE

Najljepši novi hotel u Splitu zove se Ora

Elegantan i profinjen hotel kao stvoren za odmor iz snova

Po mnogima ''najlipši grad na svitu'', Split, mjesto je koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kao jedna od omiljenih europskih destinacija za ljetovanje, predstavlja idealnu kombinaciju bogate kulturne i povijesne baštine, prelijepih prirodnih ljepota, ležerne i opuštene atmosfere i životnog mota njegovih stanovnika joie de vivre.

Turistička ponuda grada u posljednjih nekoliko godina naprosto je procvjetala, zahvaljujući čemu Split proživljava ponovnu renesansu. Novi, sjajni restorani, barovi, klubovi i hoteli niču na svakom koraku, a posljednji u nizu otvorio je svoja vrata pred nekoliko tjedana.

Radi se o nadasve elegantnom i profinjenom hotelu s 4 zvjezdice zanimljivog naziva – Ora. Riječ Ora prevedena na talijanski jezik označava vrijeme, stoga se, u tom duhu, zanimljivi satovi različitih stilova provlače kroz cjelokupan prostor, od recepcije preko hodnika do soba. Dizajn interijera nosi potpis renomiranog arhitekta Antuna Šverka, iz ateljea Šverko i Šverko, koji je uspješno ostvario zamišljenu viziju vlasnika, stvorivši tako ugodan, topao i jednostavan, a opet iznimno moderan i pročišćen prostor, u kojem će se svaki gost osjećati kao kod kuće.

U interijeru prevladavaju geometrijski oblici, pomalo eklektičan dizajn, efektni uzorci i upadljive boje, od kojih se najviše ističe interesantna kombinacija žarko žute i smirujuće sive boje. Sofisticiranosti i izuzetnoj skladnosti prostora pridonosi opuštajuća rasvjeta, sofisticiran dizajn, prirodni materijali korišteni u uređenju, od kojih se posebice izdvaja visokokvalitetno drvo te izuzetna posvećenost detaljima.

Gostima su na raspolaganju 24 prostrane i luksuzno uređene dvokrevetne sobe, opremljene u skladu s najnovijim suvremenim trendovima i potrebama gostiju. Hotel je zamišljen i kao baza za goste koji poslovno dolaze u Split, stoga je za potrebe poslovnih sastanaka, konferencija, seminara te ostalih sličnih manifestacija osigurana konferencijska dvorana, s kapacitetom do 50 osoba.

Od dodatnog sadržaja izdvaja se još fitness dvorana, gdje u klimatiziranom ambijentu opremljenim suvremenim spravama za tjelovježbu i audio vizualnom opremom, gosti mogu provesti svoje slobodno vrijeme. Luksuznim poslovnim hotelima poput ovog, sam grad Split širi svoju turističku ponudu novim konceptom o kojem ćemo zasigurno uskoro sve više slušati.

Radi se o tzv. hollyworku, novom zanimljivom spoju rada i odmora, koji cilja na krilaticu „work hard, enjoy hard“ za mlade profesionalce koji istinski uživaju u tome što rade, no uz posao traže i druge užitke.

Tijekom pred i post sezone, hotel Ora je tako savršen izbor za sve one koji poslovno dolaze u Split, dok je tijekom ljetnih mjeseci izvrstan odabir za turističke dolaske, bilo individualne ili pak grupne, s obzirom da je u neposrednoj blizini omiljene plaže Žnjan, prelijepe pripadajuće šetnice, kao i popularnih shopping centara.

Također, smješten je tek 2 kilometra od centra, idealno za sve one koji žele izbjeći gradsku gužvu, a opet biti dovoljno blizu samog centra Splita, kako bi nesmetano uživali u svim njegovim povijesnim i kulturnim znamenitostima.

Adresa je Poljička cesta 26E.

Foto: Ivan Ivanišević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2023 13:21