Vrhunsko uređenje

Nakon rastave u 50. godini napravila promjenu i uspjela. Dom dizajnerice interijera koji osvaja

 Jordi Canosa
Od dvije susjedne kuće u Barceloni, vlasnica je napravila spektakularnu transformaciju

Adaptirala je kuće u jednu u kojoj prevladavaju bijela boja, drvo i tekstil. Danas je to njezin dom, a ujedno i ured.

- Do svega je došlo jer sam se rastala od supruga, ali sam nastavila raditi s njim još neko vrijeme u istoj tvrtki koju smo imali zajedno, kaže dizajnerica interijera Montse Morales, vlasnica ovog doma.

image
Jordi Canosa
image
Jordi Canosa

- Kako sam se tada zaljubila u drugu osobu bilo mi je čudno dolaziti kući i razgovarati o tome što radim na poslu s bivšim pa sam odlučila izaći iz tvrtke, a novac koji sam dobila uložila sam u svoj san. Oduvijek sam željela biti dizajnerica interijera. Kupila sam gradsku kuću kako bih ju uredila i zatim prodala. Nisam ni sanjala da ću zbog fotografija kuće na Instagramu pristizati upiti za uređenja. Sada imam posla više nego dovoljno.

image
Jordi Canosa

- Prije samih radova u kući sam živjela tri mjeseca kako bih otkrila što treba napraviti da mi bude udobna, objašnjava te dodaje kako kod svake kuće traži tri stvari: lokaciju, veličinu i svjetlo, a ova je imala sve. Trebala je samo malo topline, a igrom bijele i crne boje te drvom stvoren je homogen prostor.

image
Jordi Canosa
image
Jordi Canosa

S obzirom na to da između blagovaonice i kuhinje nema zidova, tko god sjedi u blagovaonici, može razgovarati s osobom koja priprema jelo, ustati i sudjelovati u pripremi čak i ako je gost.

image
Jordi Canosa

Kuhinjski namještaj izradio je stolar u lakiranom MDF-u. Što se tiče polica, željela je kuću koja će biti "živa" i udobna, da se sve u njoj vidi i da se može brzo pronaći, jer je sve na svom mjestu.

image
Jordi Canosa
image
Jordi Canosa

- Kuća je uređena prema feng shui filozofiji, zato ima tako dobru energiju. Mnogi mi govore da vide kako sam, niotkuda, ponovno isplivala, i to ih ohrabruje, jer i s 50 godina možete napraviti promjenu u životu, zadovoljno objašnjava vlasnica.

image
Jordi Canosa

Ograda prati dizajn svjetiljki, a stepenište je napravljeno od istog hrasta kao i pod.

image
Jordi Canosa

Spavaće sobe i kupaonica, nalase se na katu.

image
Jordi Canosa
image
Jordi Canosa

U dvorištu su stvorena dva prostora: staklenik i radna soba u kojoj Montse i njezin tim rade. Kuhinjske police nastavljaju se duž hodnika, dolaze do ureda i završavaju na terasi. U prostoru prolaza postavljena je staklena stijena koja omogućuje ulazak prirodnog svjetla.

image
Jordi Canosa
image
Jordi Canosa
image
Jordi Canosa
image
Jordi Canosa

- Zatvorila sam dio terase i napravila ovu strukturu. Dizajn na vrhu ima krugove koji su isti kao ograda terase na prvom katu. I posadila sam drvo, zadovoljno zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 13:35