EKSKLUZIVNO

Namještaj iz Slavonije nadohvat ruke: Brend Nunc otvorio showroom u središtu Zagreba

 DARKO TOMAS/CROPIX
Hrvatski namještaj sve je više tražen, dizajn i izrada su sve kvalitetniji, a cijene su pristupačne

Posebno je cijenjen namještaj iz Slavonije, koji se odlikuje kvalitetom izrade i visokom estetiziranošću proizvoda. Pri tome se posebno ističe Nunc, brend koji su oblikovali dizajneri mlađe generacije pod kreativnim vodstvom dizajnera Nikole Radeljkovića iz kolektiva Numen/For Use.

Zbog toga smo se jako razveselili kada smo čuli da je Nunc otvorio svoj prvi showroom i tako doveo srce Slavonije u samo središte Zagreba. Tako ćete od sada na adresi Ilica 168 a moći pronaći raznovrsne Nuncove kolekcije namještaja čiji je dizajn suvremena reinterpretacija karakteristične mješavine srednjoeuropskog i mediteranskog kulturnog nasljeđa s primjesama otomanske tradicije i dinarske usmene predaje.

image
DARKO TOMAS/CROPIX
image

DARKO TOMAS/CROPIX
image
DARKO TOMAS/CROPIX
jl}

- Cijeli tim Nunc i ja iznimno smo zadovoljni i ponosni otvorenjem showrooma u Zagrebu. To je još jedna stepenica više i znak da kao brend rastemo i postižemo ciljeve koje smo si postavili. Pa iako je ova cijela godina bila iznimno teška za svakog poduzetnika, baš sad je bitno odraditi posao kao tim i gledati naprijed - izjavio je direktor Markica Stanušić. Dizajner Nikola Radeljković dodao je da mu je iznimno drago da nakon više od dvije godine od konceptualnog izlaganja na milanskom sajmu možemo u Zagrebu vidjeti kolekciju proizvoda nastalih na razvoju osnovne ideje Nunca.

image
DARKO TOMAS/CROPIX
image
DARKO TOMAS/CROPIX
image
DARKO TOMAS/CROPIX
image
DARKO TOMAS/CROPIX

- Slavonija nije samo zapušteni i zaboravljeni dio zemlje iz kojeg odlaze autobusi mladih ljudi ni etnografski muzej petrificiranih izložaka, već je i živo vrelo inspiracije suvremenih autora, dizajnera mlađe generacije iz šire regije koji daju svoje viđenje reinterpretacije nasljeđa, običaja, tipologija i riječi pretočenih u kvalitetan proizvod iz slavonskog hrasta i komplementarnih materijala koji su zanimljivi na globalnoj razini. Oni pokazuju da kreativnost ne možemo uzimati zdravo za gotovo, već moramo stalno iznova tražiti nove ideje i oblike. Osobito sam zadovoljan da mogu pomoći u formiranju još jedne uspješne priče o suvremenom dizajnerskom proizvodu u Hrvatskoj - rekao je Nikola Radeljković.

image
DARKO TOMAS/CROPIX
image
DARKO TOMAS/CROPIX
image
DARKO TOMAS/CROPIX
image
DARKO TOMAS/CROPIX

Za interijer Nuncova showrooma zadužen je arhitektonski studio Biro, a interijerom su, kažu, željeli dočarati dašak Slavonije. Stropovi i podovi su u prirodnim tonovima sunca i zemlje te tako simboliziraju Slavoniju i njene prirodne ljepote - žitna polja, toplinu ljudi, sunce... Kao spoj jednog i drugog nalaze se pažljivo odabrani komadi Nuncova namještaja.

Posjetite Nunc showroom na adresi Ilica 168 a, jer sigurni smo da će svaki ljubitelj interijera pronaći nešto za svoj prostor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:40