Još kratko u prodaji

Ne propustite! Veliki intervju s Borisom Ružićem. Otkrio nam je sve o svojoj filozofiji rada

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
U luksuznom magazinu D&D GOLD koji je još kratko vrijeme u prodaji, pročitajte veliki intervju s tim svestranim kreativcem

San Canzian village& hotel u mjestu Mužolini Donji savršen je primjer na koji način jedan od najpoznatijih hrvatskih kreativaca Boris Ružić kreira svoje projekte, poštujući izvornu istarsku arhitekturu, koju spaja s modernim dizajnom. U luksuznom magazinu D&D GOLD koji je još kratko vrijeme u prodaji, na kioscima i u trgovinama, pročitajte veliki intervju s tim svestranim kreativcem čije projekte obožavaju esteti diljem zemlje i šire. Kaže da je njegovo radno vrijeme od 0 do 24.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Prekrasne fotografije, snimljene u San Canzian village&hotelu u Istri

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Kad spavam, kreiram, kad vozim, kreiram... To je neprekidan proces. Za mene slobodno vrijeme ne postoji. Volim tu hazardersku notu u sebi, da je život svakodnevno na rubu opasnosti, da su projekti što više zahtjevni i da ih paralelno ima što više. Ideje su mi najkvalitetnije kad je adrenalin na maksimumu - rekao nam je Boris Ružić kad smo ga posjetili u njegovoj vili B2 u malom istarskom selu Radetići, nakon cjelodnevnog snimanja u San Canzian village&hotelu. Villa B2 i danas, 12 godina nakon što je realizirana, pruža novi doživljaj suvremene posvete izvornoj arhitekturi i zrači posebnom energijom. Uostalom, kao i svi Ružićevi projekti.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Sa svojim timom iz ureda taj kreativac potpisuje sve veći broj vlastitih, autorskih arhitektonskih projekata. U razgovoru nam je, među ostalim, rekao i svoja promišljanja o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Istre zahvaljujući starim i novim objektima koji čuvaju tradicionalne vrijednosti arhitekture i krajolika. Razgovarali smo i o njegovim emocijama prema podneblju u kojem je odrastao i načinu na koji ih unosi u svoje projekte, poštujući tradiciju svojih predaka i načine gradnje te materijale koje je narod u Istri koristio nekad.

image
D&D GOLD

Na taj način želi pružiti novi, pravi doživljaj Istre i promovirati je kao prepoznatljivu destinaciju za sve suvremene goste koji vole putovanja i pritom traže originalnost, ali istodobno cijene autohtonost i identitet destinacije. Upravo je San Canzian village&hotel u mjestu Mužolini Donji idealan primjer na koji način Ružić vidi "neku novu Istru". Projekt je nastao sinergijom dobro ekipiranog tima, tamo gdje umjetnost nastupa prije arhitekture i dizajna, a vizije pretvara u stvarnost.

Cijeli, iskreni razgovor s Borisom Ružićem pročitajte u luksuznom magazinu D&D GOLD koji možete pronaći u prodaji na kioscima i u trgovinama. Ne propustite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 11:19