cool mjesto

Neodoljiv prostor domaćeg brenda IRKI: Showroom koji budi najljepše uspomene iz djetinjstva

 Neja Markicevic/CROPIX
Novi izložbeni prostor brenda IRKI koji se bavi proizvodnjom dekorativnih jastuka, ukrasa za djecu, posteljine i organskih dodataka

PROFIL

Irena Budimir, vlasnica brenda IRKI koji se bavi proizvodnjom dekorativnih jastuka, ukrasa za djecu, posteljine i organskih dodataka pokazuje kako izgleda njihov novi izložbeni prostor u Velikoj Gorici

Brend IRKI, koji se bavi proizvodnjom dekorativnih jastuka i ukrasa za djecu, proširio je asortiman i na posteljine i dodatke od organskog pamuka s GOTS certifikatom za tkanine. S novim asortimanom uselili su se i u novi izložbeni prostor kojemu je svrha predstaviti i pokazati cijeli asortiman koji stvara nježnu, ugodnu i prije svega zdravu dječju priču.

image
Irena Budimir, vlasnica brenda IRKI
Neja Markicevic/CROPIX

- Izložbeni prostor je koncipiran kao dječja soba opremljena IRKI proizvodima kako bi pružila ideje i inspiraciju te prikazala trendove za uređenje dječjih soba - priča nam vlasnica Irena Budimir čiji je brend prisutan na tržištu nešto više od tri godine, a prodaja se odvijala online.

image
Neja Markicevic/CROPIX
image
Neja Markicevic/CROPIX

Krevet i ormar nabavila je iz tvrtke Drvostipan, stare stolice su nabavljene na Hreliću i u Reto centru, a moderni detalji i pomoćni namještaj je iz robne kuće Ikea

image
IRKI DESIGN
image
IRKI DESIGN
image
IRKI DESIGN

- Sudjelovanjem na raznim dječjim sajmovima uvidjeli smo da kupci najbolje reagiraju kada proizvode vide uživo. Tako je nastala želja za stvaranjem izložbenog prostora kako bi sav asortiman bio dostupan svim zainteresiranim kupcima i onima koji će to tek postati. Kako se posao razvijao i financijske mogućnosti dopuštale, počela sam pomalo tražiti lokaciju i osmišljavati koncept izložbenog prostora kako bih najbolje dočarala svoje ideje i proizvode - kaže nam Irena koja je prostor uredila sa sestrom koja je poput nje zaljubljenica u interijere i ima oko za detalje.

image
Neja Markicevic/CROPIX
image
Neja Markicevic/CROPIX
image
Neja Markicevic/CROPIX
image
Neja Markicevic/CROPIX
image
Neja Markicevic/CROPIX

- Kako sam netom prije otvaranja ovog izložbenog prostora dizajnirala novu kolekciju dječje posteljine i dodataka od organskog pamuka, kojoj je slogan “Kolekcija koja vraća nježnost iz prošlosti”, u tom smjeru sam išla i s uređenjem. Prizivajući djetinje uspomene, htjela sam prenijeti tu toplinu i ljubav u kojoj sam odrastala. Soba je bila puna mirisa, drvenih stvari, detalja, puno naslaganih popluna i jastuka - objašnjava Irena i kaže kako je prilikom uređivanja prostora misao vodilja bila približiti osjećaj odrastanja uz baku i djedove.

image
IRKI DESIGN
image
IRKI DESIGN
image
IRKI DESIGN

- Zato u prostoru dominira starinski krevet od punog hrastova drva i svi njegovi dijelovi su originalni. Jedino je dimenzija kreveta prilagođena dječjoj dobi. Krevet je prebrušen i prelakiran mat lakom kako bi se i dalje isticali godovi i kao takav unosi posebnu toplinu u prostor. Uz krevet je i ormar koji je prebojan sivom bojom i postavljen na ukrasne noge, a zlatnim ručkicama smo ga pokušali malo osuvremeniti. Krevet i ormar su okosnica u pokušaju buđenja dječjih uspomena, odnosno temelj zamišljene ideje o uređenju. Zatim, kako bismo sobicu učinili malo modernijom, pažljivo smo birali detalje poput ovih metalnih kovčežića koji mogu imati ulogu noćnog ormarića, ali mogu biti i za pohranu stvari. Tu su i tepih, rasvjeta te svi dodaci i ukrasi. Fokus je bio na novoj IRKI posteljini koja je organska i samim materijalima i uzorkom se posebno ističe. Tu su i dodatni ukrasi, poput baldahina za pravo dječje carstvo, osobito za djevojčice, kao i IRKI ukrasni jastuci koji daju dodatni osjećaj udobnosti u sobi - objašnjava Irena Budimir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 00:59