prostor u kojem se „osjećate kao kod kuće“

Nov cool izgled restorana Batak-Cvjetni

Prostor u centru Zagreba u kojem se „osjećate kao kod kuće“
Prostor u centru Zagreba u kojem se „osjećate kao kod kuće“

Uz vrhunsku hranu, gostima je danas itekako bitan i interijer restorana. Prvi Batak grill restoran otvoren je još 2011. godine, a s rastom sve većeg broja zadovoljnih gostiju, javila se potreba za osvježenjem i preuređenjem prostora koji će na jednom mjestu sjediniti vrhunsku hranu i ugodnu atmosferu kojoj se uvijek ponovno želite vraćati.

Osnovni koncept restorana Batak je da se osim u hrani uživa i u ambijentu. Branding cijelog lanca je i usmjeren u tom stilu pa se koriste prirodni materijali, tople boje i kvalitetna rasvjete kako bi se postigla atmosfera koja će ne samo privući ljude hranom, već će im i osigurati i pozitivno iskustvo na više razina.

Vodeći se tim načelima, kreativni tim restorana Batak posvetio se posebnu pažnju i vizualnom dojmu. Pozitivne i motivirajuće poruke na zidu, originalni detalji i cvijeće stvaraju ugodan ambijent, dok je zidom od cigle postignut rustikalan štih. Cigleni zid danas je trend u svijetu interijera, jer upravo njime lako se postiže dojam topline i osjećaj doma. Ostali namještaj, kao i pod restorana, odiše natural – prirodnom bojom drva ostavljajući dojam topline u prostru.

Interijer restorana osmislio je ugledni studio Arhitektri. Realizacija projekta restorana Batak-Cvjetni predstavljala je poseban izazov s obzirom na poziciju i specifičan oblik lokala. Glavni dio lokala podijeljen je u dio s velikom klupom koja se proteže duž cijelog prostora, te točkasto postavljenih stolova. Na ovaj način prostor je maksimalno iskorišten i lako ga je prilagoditi gostima i različitim namjenama.

Ideja vodilja prilikom uređenja bila je kreirati prostor u kojem se „osjećate kao kod kuće“, jer kući se uvijek vraćate. Materijali koji su korišteni (opeka, masivno drvo, prave biljke…) vizualno i taktilno na doživljaj boravka u prostoru, te i na taj način reflektiraju kvalitetu cijelog doživljaja samog obroka koji je odavno prerastao puki koncept “prehranjivanja” i pretvorio se u iskustvo o kojem se prepričava i dijeli s najmilijima.

Batak grill odavno je poznata destinacija svim ljubiteljima vrhunskih mesnih jela na roštilju. Upravo je njihov pristup, ne samo hrani koja je nedvojbeno uvijek visoke kvalitete, nego i svakom aspektu od interijera do usluge, ovaj prostor izdvaja od drugih sličnih i čini ga posebnim i zanimljivim.

Foto: Johna Pavlisha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2025 05:29