Nova ploča

Novo mjesto za nastupe hrvatskih glazbenika
Profil
Adresa:
Bogovićeva 5, Zagreb
Radno vrijeme:
pon - čet 8 - 24, pet - sub 8 - 02, ned 8 - 12
Cijene:
espresso 10 kuna, kava s mlijekom 14 kuna, graševina 12 kuna, Ožujsko 18 kuna

Croatia Records u Bogovićevoj ove je godine odlučio okrenuti ploču i na mjestu dugogodišnje prodavaonice otvoriti concept store. Radi se o dućanu koji je 50 godina prodavao najpopularnije hrvatske i svjetske glazbene hitove, a nakon preuređenja, koje je završeno prošli mjesec, ima i ugostiteljsku ponudu. Nova ploča ime je kafića koji je službeno otvoren u petak 22. svibnja, a najveći dio interijera je namijenjen ugostiteljstvu. U Novoj ploči ima mjesta za najmanje 60 gostiju i zato je napravljena i galerija na prvom katu. Dućan s glazbom premješten je u desni kut kafića, a oko svih zidova kafića složeni su podsjetnici na hitove te diskografske kuće. – Ime kafića odabrali smo prema reklami naše najpoznatije ikone, crvene ptice koja je najavljivala novu ploču u prodaji. Budući da se i dalje radi o glazbenom dućanu, ime nam se činilo prikladno – ističe voditeljica kafića Dubravka Fazlić.

Interijer je popunjen manjim stolovima za dvoje ili troje ljudi, a zbog zabrane pušenja planiraju postaviti i terasu. Gostima se uz kavu poslužuje svježe cijeđena limunada, a u ponudi imaju i nekoliko vrsta hrvatskih vina i rakija. Cijene kave kreću se od 10 do 14 kuna, 12 kuna košta čaša kvalitetne graševine, a 150 kuna butelja. Nude i nekoliko vrsta piva čije su cijene od 17 do 22 kune. Voditeljica kafića najavljuje da uskoro planiraju uvođenje sendviča i manjih zalogaja.

– Planiramo mijenjati postavu glazbe na zidovima kako bismo maksimalno iskoristili prostor i kako kafić ne bi dva tjedna zaredom izgledao isto. Koristimo ploče i CD-e kao rotirajuću umjetničku postavu, čime želimo istaknuti naše najpopularnije i najprodavanije izvođače – napominje Dubravka Fazlić. U sklopu preuređenja Nova ploča planira i glazbene tematske večeri s najpopularnijim hrvatskim glazbenim izvođačima, koje će se održavati svake srijede i četvrtka. Petkom i subotom održavat će se mjesečni glazbeni program i koncerti raznih autora.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 00:56