Centar Zagreba je bogatiji za još jednu gastro-adresu

Nova slastičarna: Meet Mia

Centar Zagreba je bogatiji za još jednu gastro-adresu s doručkom, sendvičima i kolačima
Profil
Naziv mjesta:
Meet Mia brunch and cake bar
Adresa:
Vlaška 43, Zagreb
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do subote 8.30-21.30 sati, nedjelja od 10 do 17 sati
Raspon cijena:
kava 11 kuna, kolači od 12 do 22 kune, sendviči od 18 do 30 kuna

Meet Mia, novootvoreni breakfast and brunch restoran u Vlaskoj 43.

Zagreb je bogatiji za gastro-adresu s doručkom, sendvičima i kolačima. Naime, nedavno je u Vlaškoj otvoren Meet Mia, brunch and cake bar. Riječ je o proširenom konceptu ponude koji je u inozemstvu puno rašireniji nego u Hrvatskoj, pa osim slastica Meet Mia nudi i peciva te slane zalogaje. – Pokušali smo ponuditi nešto za svakoga, sladokusce i one koji više vole pojesti nešto slano – objašnjava ideju vlasnica Mia Salman.

Dodaje kako su se potrudili napraviti raznoliku ponudu pa se kod njih može probati Orange county, kombinacija manga, naranče i gianduje, ili Apricostachio od marelice i pistacije. Većina slastica se bazira na voću, začinima i novim kombinacijama. – Svi kolači su rađeni od belgijskih čokolada, eko lješnjaka, limuna i naranči, a namirnice su naručivane od svjetski poznatih slastičarskih brendova – tvrdi Mia.

Posebna pozornost posvećuje se kombinaciji okusa i začina te završnom izgledu kolača. Mia kaže kako se uvijek trude iskombinirati neke nove kalupe kako bi sve skupa izgledalo inovativno. Osim vrhunskim okusima, Meet Mia se ističe i interijerom koji privlači poglede. Površinom od 63 četvornih metara dominiraju plava i zelena boja, koje inače slove kao opuštajuće. Za uređenje prostora bila je zadužena Marita Bonačić, a za logo i brending Negra Nigoević, koje su se proslavile uređenjem dubrovačkih restorana Pantarul i Barba. Željele su postići ugodan i topao prostor, ispunjen detaljima, od velike svjetleće reklame Hey do malih porukica na šećerima “sweet to meet you”. Kao materijal ističe se keramika koja dobro podnosi obojene detalje.

Ime je odabrano po uzoru na Alisu u zemlji čudesa. Meet Mia je Mijin svijet koji je željela otvoriti gostima.
– Kombinacija francuskog art decoa uz relativno drugačije ime je točno ono što opisuje naš prostor i koncept – rekla je vlasnica Mia. Budući da se radi o lokalu koji poslužuje hranu, pušenje nije dopušteno. No, gosti s kućnim ljubimcima su i više nego dobrodošli.

Za Magazin Like! piše: Daria bertek

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 21:21