PAD SUSTAVA

Novi datum za zaprimanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

 SHUTTERSTOCK
Došlo je do tehničkih teškoća zbog kojih korisnicima sustav ePrijave nije bio dostupan

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavit će novi datum za početak zaprimanja zahtjeva na javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Naime, zaprimanje zahtjeva počelo je 14. listopada, ali je isti dan obustavljeno, piše fzoeu.hr.

Razlog za to je bio pad servera, kako pojašnjavaju iz tvrtke Fleksbit, zadužene za razvoj i održavanje sustava ePrijave. Direktor tvrtke Tomislav Gligora se ispričao građanima i Fondu kao naručitelju. „Odgovornost je isključivo na nama kao tvrtki. Prethodno smo radili stres testove i nije bilo naznaka nikakvih problema, no nažalost ovakve situacije su moguće. Količina prijava nije uvijek nužno u korelaciji s tehničkim opterećenjem sustava, već za to postoje različiti tehnički razlozi. Naši tehničari od prvog trenutka analiziraju zašto je došlo do problema i rade na prijedlogu tehničkih unaprjeđenja sustava, kako bismo u najkraćem roku omogućili da sustav nesmetano funkcionira.“ Najavio je da kroz par dana očekuje detaljnu analizu ove situacije, nakon čega će biti napravljeni i potrebni zahvati na sustavu.

Maja Rajčić, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost u Fondu se također ispričala svim zainteresiranim građanima radi nastale situacije i neugodnosti koje im je ista prouzročila, istaknuvši kako je Fond s tehničke strane osigurao sve preduvjete za nesmetan rad sustava.

„Moramo priznati kako nismo očekivali poteškoće u njegovom funkcioniranju. Nažalost, do njih je došlo i u tom smo trenu reagirali što smo brže mogli i odgodili zaprimanje prijava. Znamo da su građani u postupak prijave uložili svoj trud i vrijeme, pa nam je doista žao što već danas nisu mogli predati svoje zahtjeve“ rekla je Rajčić. „Međutim, ističem kako je riječ isključivo o odgodi. Čim se osiguraju tehnički uvjeti za realizaciju poziva, javno ćemo i na vrijeme putem medija i putem naše službene stranice najaviti novi datum zaprimanja prijava“ najavila je, ističući kako će svi građani dobiti jednaku priliku za prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:03