kutija unutar kutije

Novi dom mlade tročlane obitelji: Moderan obiteljski stan u bivšoj industrijskoj zgradi

 FELIX MISHO
Kako u prostor koji je primarno urban integrirati prirodu i obiteljski život, doznajte iz primjera koji slijedi

U staroj luci Montreala industrijski prostor stoljetne zgrade, novi vlasnici, mladi par s djetetom i psom, odabrao je za svoj novi dom. Angažirali su Future Simple Studio da im od zapuštenog tvorničkog prostora osmisli moderan interijer s odvojenim prostorima za spavanje. Uklonili su sve suvišno, srušili unutarnje zidove i, zapravo, krenuli ispočetka.

image
FELIX MISHO
image
FELIX MISHO
image
FELIX MISHO
image
FELIX MISHO

Zadržana je industrijska estetika stotinjak godina starog tvorničkog prostora i oplemenjena modernim profinjenim komadima namještajem te živim biljkama. Uz to, dizajneri su majstorski kombinirali grube materijale poput opeke i betona s ugodnim minimalističkim drvetom, talijanskim keramičkim pločicama i namještajem renomiranih skandinavskih i kanadskih marki.

image
Kubus

No, krenimo redom. Riječ je o jednostavnom konceptu: kutija unutar kutije. Dva ostakljena drvena volumena pažljivo su smještena unutar betonske konstrukcije i tvore kompletno opremljene spavaće sobe, oko kojih su organizirane ostale stambene funkcija. Prostori za kuhinju, dnevni boravak, blagovaonicu, učenje, čitanje i vježbanje odvijaju se na periferiji u fluidnom i otvorenom planu. Uz to, kubusi su opremljeni kliznim vratima i automatskim roletama, koje prema potrebi, mogu potpuno izolirati prostore za spavanje od ostatka stana.

image
Felix Michaud
image
FELIX MISHO
image
FELIX MISHO
image
FELIX MISHO
image
FELIX MISHO

Paleta materijala podsjeća na industrijsku prošlost zgrade. Šperploča od oraha koja se koristi u strukturama spavaće sobe podudara se s originalnom ciglom i betonskim stropovima. Prostor kuhinje definiran je šankom s granitnim radnim pločama i Form stolicama tvrtke Normann Copenhagen. Blagovaonica je opremljena hrastovim stolom koji je dizajnirao Future Simple Studio. U susjednoj dnevnoj sobi, stolice Nord Collection studija Atelier Vaste kombinirane su s cjevastim naslonjačem u svjetlosivoj boji marke Element de Base. Kupaonica je ukrašena talijanskim porculanskim i keramičkim pločicama.

image
FELIX MISHO
image
FELIX MISHO
image
FELIX MISHO
image
FELIX MISHO
image
Tlocrt
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:39