KOMBINACIJA STILOVA

Novi dom obitelji Hrnjak u Španskom. Nezadovoljna idejom izvođača vlasnica je sama uredila stan

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Stan je istočne orijentacije, a manji dio južne te se rasprostire na 70 metara četvornih te ima prostrani balkon od 20

Zagrebačko naselje Špansko, smješteno na zapadnom dijelu grada, jedno je od najvećih naselja u gradskoj četvrti, a sudeći prema broju stambenih zgrada koje se trenutno grade uskoro bi moglo postati i najnapučenije.

U jednoj od tih stambenih zgrada, koja je dovršena tek nedavno posjetili smo obitelj Hrnjak u njihovom novom domu koji su sami uredili, točnije koji je uredila vlasnica Suzana Hrnjak dok je suprug s ponekim detaljima stavio točku na i.

Suzana je inače ekonomistica po struci, ali u slobodno vrijeme ima pregršt hobija poput fotografiranja, food blogginga, dizajna interijera i svega gdje može izraziti svoju kreativnu crtu pa je tako te svoje talente iskoristila i za uređenje novog stana kojeg rado pokazuje na svom Instagram profilu susie.hr.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Stan je novogradnja te smo za vrijeme gradnje aktivno obilazili gradilište i mijenjali ono što nam nije odgovaralo; raspored u kupaonici, sami smo birali pločice, sanitarije, raspored rasvjete i mnoge druge sitnice. Sve prostorije su unaprijed bile definirane od strane izvođača i projekta, ali uz naše izmjene dobili smo prostor koji s ponosom zovemo našim novim domom. Nakon završetka grubih radova, uređenje i namještanje je trajalo 5 mjeseci, ali na kraju nam se sve isplatilo jer smo zadovoljni konačnim rezultatom, bilo je vrijedno čekanja – prepričava Suzana.

Stan je istočne orijentacije, a manji dio južne te se rasprostire na 70 metara četvornih te ima prostrani balkon od 20. Dugi ulazni hodnik povezuje sve prostorije, počevši od kupaonice na samom ulazu, jedne spavaće sobe te druge spavaće sobe, manjeg toaleta i otvorenog prostora dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje.

U stanu prevladava spoj nekoliko stilova uređenja; industrijski elementi, boho, skandinavski pa do nekih modernih detalja. Iako su na prvu svi navedeni stilovi nespojivi, odlično su se uklopili u cjelinu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Dnevna soba sigurno nam je najdraža prostorija i srce je cijelog stana. Ovaj prostor povezan je s blagovaonicom i kuhinjom. Poprilično prostrana kuhinja proteže se preko cijelog jednog zida, od poda do stropa i dužine je 5 metara. Ovaj dio smo željeli zonirati i tako odvojiti od ostataka stana pa smo još dodali otok odnosno šank te smo samim time dobili prekrasnu radnu površinu ili mjesto za druženja uz mogućnost prigušene rasvjete prema ambijentu. Blagovaonica se nalazi odmah uz šank te je na taj način povezana s kuhinjom, a od dnevne sobe smo je odvojili baršunastom kutnom garniturom u boji konjaka koja se slobodno može nazvati zvijezdom našeg doma – opisuje nam vlasnica.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

U stanu se također nalaze i dvije prostrane spavaće sobe od 12 i 15 metara četvornih. Glavna spavaća soba modernog je stila uređenja s dozom glamura što su vlasnici postigli s visokim spring box krevetom i velikom tapetom na zidu iza kreveta te sa zlatnim detaljima koji su dodani za elegantniji dojam.

- Prednost stana svakako su dvije kupaonice. Fokus glavne kupaonice su terrazzo pločice na kojima prevladavaju tonovi smeđe, narančaste, sive i bijele. One su bile prvi odabir kod uređenja te smo na temelju njih gradili dalje priču kombinirajući navedene boje koje su prevladavale na pločicama u cijelom stanu. Glavna vodilja nam je bila spoj modernog i retro ambijenta, zato mislim da igranje i kombiniranje više stilova često ne mora biti negativna stvar ako se ne pretjera i dobro zaokruži cijela priča s detaljima - zaključuje Suzana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 12:30