COOL MJESTO

Novi fantastičan prostor Neostar Laba u Velikoj Gorici

Prostor u kojem se integriraju fizički i digitalni poslovi

Kreativci iz studija Brigada nedavno su običan salon rabljenih vozila preuredili u supermoderan prostor koji estetikom prati vizualno inovativna mjesta slične namjene.

- Prostor ima 620 četvornih metara, a klijent je htio u konačnici dobiti originalan prostor kakav će reflektirati njihov tehnološki suvremen i transparentan pristup poslu - kažu iz Brigade.

O čemu je zapravo riječ? Neostar Lab novi je radni prostor zaposlenika Neostara, smješten u Velikoj Gorici. Ovaj projekt jedinstven je prema svom konceptu koji proizlazi iz cjelokupne Neostar priče, a to je da se doslovno integriraju digitalni i fizički poslovi. Prvi je to primjer u ovoj branši, a znači da recimo zaposlenici Neostar Laba mogu koristeći uvide iz digitalnog, online poslovanja utjecati na poboljšanje fizičkog koji se nalazi na katu ispod njih. Ideja transparentnosti koja je klijentu jako bitna, pretočena je i u fizički prostor.


- Što se tiče samog prostora, njega karakterizira puno svjetlosti, moderan namještaj te kombinacija novih tehnologija i održiv pristup. Zone za grupni i samostalan rad te za odmor i opuštanje odvojene su. U zoni za odmor ističe se uređaj za igranje video igara, automobilskih, naravno, a zanimljivost su podovi izrađeni od reciklirane gume i zid od dehidrirane mahovine - objašnjavaju iz Brigade koji nisu samo dizajnirali prostor Neostar Laba već i cijelu zgradu.




Od boja u interijeru prevladavaju siva i bijela kao neutralna podloga, dok crvena ističe pojedine zone i naglaske u prostoru. Namještaj dolazi u komplementarnim bojama te su sve stolice, police i FatBoy vreće u različitim bojama. Što se tiče materijala, korišteni su čelik, staklo, Bolon podne obloge (pleteni vinil), zid od mahovine i neonski natpis.

Najizazovnije, ističu u Brigadi, bilo je realizirati podnu oblogu koju su morali testirati prije konačne odluke. - S obzirom na to da se radi o materijalu koji još nikad nismo imali prilike vidjeti u ni jednom sličnom prostoru te podlozi koja mora podnijeti veliku težinu i kretanje automobila po njoj, ovo nam je sigurno bio najveći izazov - otkrivaju.

Foto: Bojan Haron

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:50