Mjesta koja volimo

Novi jako cool kafić Kawa: Efekt "nedovršenih" dijelova daje ovom prostoru posebnu čar

 Kawa
Kafić se prostire na oko 110 četvornih metara, a originalni interijer potpisuje studio Fo4a Arhitektura

Koliko su vam nedostajali kafići, ispijanje jutarnje kave, druženja i ti neki mali rituali koji su nam prije pandemije covida-19 bili dijelom života? Nama da, i zato smo s veseljem dočekali njihovo "otvaranje" i krenuli u potragu za lijepim kafićima koji su se u posljednje vrijeme preuredili ili otvorili.

image
Kawa
image
Kawa
image
Kawa

POZITIVNA ENERGIJA

Jedan baš takav pronašli smo u susjednoj nam Bosni i Hercegovini, točnije u Sarajevu. Zove se, prigodno, Kawa, a opisuju ga kao novo mjesto u gradu gdje se može probati najbolja kava, domaće vino i ukusni sokovi, ali prije svega mjesto koje posjeduje odličnu pozitivnu energiju. Prostor kafića prostire se na 110 četvornih metara (dio s vrtom i terasom ima 100 četvornih metara). Projekt interijera potpisuje arhitektonski studio Fo4a Arhitektura.

image
Kawa
image
Prilikom izrade betonskog poda dogodila se "nezgoda" kada se mačka prošetala po betonskoj podlozi i ostavila tragove, pa je odlučeno da se oboje otisci šapica
Kawa
image
Kawa
image
Kawa
image
Kawa

RESTAURACIJA KOMODE

- Prostor Kawe smo adaptirali, iako će sigurno većina posjetitelja reći da radovi nisu privedeni kraju zbog djelomičnog izgleda "ruševine" u interijeru - s osmjehom govori arhitekt Armin Mešić, i dodaje kako su upravo takvim efektom "nedovršenih" dijelova u objektu, zajedno s novim restauriranim elementima, uspjeli postići željeni upečatljivi i zanimljivi interijer, koji je prije svega ugodan za posjetitelje.

image
Kawa
image
Kawa
image
Kawa
image
Kawa
image
Kawa

- Vrlo smo zadovoljni namještajem brenda Gazzda, koji je transformirao prostor u urbani kafić, zajedno s biljkama i vegetacijom, koje je uredio Plantismus iz Sarajeva. Uspješna suradnja ostvarena je s mladom ekipom izvođača radova iz Sarajeva New Vision Sarajevo - nabraja Armin Mešić i ističe detalje koji ovaj prostor čine drugačijim i u konačnici neodoljivim.

image
Kawa

- Staru komodu koja je zatečena u prostoru zadržana je i restaurirana te se odlično uklopila u ambijent, a čak smo joj dali i nadimak "Old Lady". Dodao bih da smo prilikom izrade betonskog poda imali nezgodu, kada se mačka prošetala po betonskoj podlozi i ostavila tragove u podu. To smo iskoristili, obojivši otiske šapica, napravili smo akcent da je ovaj prostor pet friendly - kaže arhitekt Armin Mešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:41