LUKSUZ U SUSRETU S PRIRODOM

Novi resort Fenomen Plitvice smješten u srcu Nacionalnog parka Plitvička jezera

Novo turističko mjesto idilična je lokacija koju odlikuju bajkovite drvene kućice i divni okoliš. To je luksuzni resort u kojem se uživa cijele godine.

Originalno, drugačije, bajkovito. Tim se riječima najbolje može opisati mjesto pod imenom Fenomen Plitvice koje je otvoreno za javnost u ožujku ove godine. Riječ je o novom resortu smještenom u srcu Nacionalnog parka Plitvička jezera, mjestu gdje se luksuz susreće s prirodom, a hedonistički, pomalo robinzonski odmor “živi” u svakom centimetru.

Prelazak drvenog mosta, koji vodi u turističko naselje Fenomen Plitvice, svojevrstan je vremeplov. Na planinskoj zaravni okruženoj šumom drvene kućice podsjećaju na priče iz davnina, nekadašnja tipična lička sela. Spokojno pirka vjetar u krošnjama, pjevaju ptice, žubori voda... Čista idila.

Naseljem prolazi potok Plitvice koji se samo petstotinjak metara dalje ulijeva u Veliki slap, jednu od najpoznatijih divota Nacionalnog parka Plitvička jezera. Baš na tome veličanstvenome mjestu Fenomen Plitvice ujedinjuje sve blagodati prirode i vrhunskog smještaja. U ovom luksuznom resortu možete uživati cijele godine, bilo da želite provesti vruće ljetne dane u debeloj hladovini ili otkriti iskonsku ljepotu ličke zime drijemajući uz pucketanje vatre u kaminu nakon dana provedenog na snijegu.

SINERGIJA

Naselje se prostire na gotovo 142 tisuće četvornih metara na području Plitvica Sela, sastoji se od devet kuća sagrađenih po starinski, s tradicionalnim konstrukcijama od drvenih greda i krovovima od drvene šindre.

Iza ovoga luksuznog resorta stoji tvrtka Potestas u čijem su vlasništvu najpoznatiji splitski hotel Park i luksuzna Villa Petra na Braču.

- Gradnja resorta trajala je nekoliko godina kako bismo zadovoljili stroga pravila o zaštiti okoliša, što nam je bilo iznimno važno jer se nalazimo u srcu jednog od najljepših nacionalnih parkova na svijetu. Kućicu po kućicu gradili su najbolji lokalni majstori najkvalitetnijim lokalnim materijalima. Da bi ovakvi projekti bili uspješni, iznimno je važna sinergija investitora s lokalnom sredinom i odgovorno ponašanje prema okolišu - kaže Jozo Tomaš, direktor tvrtke Potestas.

U tri objekta nalaze se restoran, kuhinja na otvorenom te spa zona sa saunom, masažom i whirlpoolom.

POTREBAN MIR

U tri objekta nalaze se restoran, kuhinja na otvorenom s prostorom za roštiljanje te spa zona sa saunom, masažom i whirlpoolom, a u preostalim objektima nudi se smještaj različitih kapaciteta.

Interijer kućica, koji potpisuje dizajnerica Anita Udvardi, odiše lakoćom, djelomično je obložen fino obrađenim, svijetlim drvom te autohtonom sedrom.

- Svaki apartman odiše elegancijom i ima sve moguće moderne udobnosti: zasebnu kuhinju i kupaonicu, Wi-Fi, satelitsku televiziju, klimatizaciju. U ponudi su kuće koje su za sebe smještajna jedinica, a ima i kuća s četiri apartmana. Sve kuće su po principu apartmana, imaju spavaću sobu, kupaonicu te prostor za kuhanje, negdje u odvojenoj prostoriji, a negdje u sklopu sobe. Resort s četiri zvjezdice u punim kapacitetima prima pedesetak gostiju čime je mir zajamčen. Što se veličine apartmana tiče, studio de luxe je velik oko 28 četvornih metara, Suite de luxe od 34 do 48 četvornih metra, a luxury suite 81 četvorni metar - ističu u resortu.

Interijer kućica kojeg potpisuje dizajnerica Anita Udvardi odiše lakoćom, djelomično je obložen svijetlim i fino obrađenim drvom te autohtonom sedrom, kamenom tipičnim za područje Like, a prostor je maksimalno otvoren uvis, sve do vrha krova.

Vodili smo se time da poštujemo vanjski izgled kućica s autohtonom arhitekturom tog podneblja. Željeni stil uređenja bio je postići idealnu kombinaciju domaćih materijala i besprijekornog luksuznog dizajna interijera. Drago mi je da smo u tome uspjeli - objašnjava dizajnerica Anita Udvardi.

GOSTI I CIJENA

Prozračnom ugođaju pridonosi i to što prirodna boja drvenih oplata dolazi u kombinaciji s bijelim zidovima, namještajem i keramikom, primjerice kuhinjom koja je posve bijela ili kuhinjom u čijoj se bjelini ističu smećkaste radne plohe i zidne pločice. U ležernu kombinaciju bež-bijelo dobro se uklapaju zagasito crveni, zelenkasti i crni akcenti na posteljini, tepisima, zastorima, manjim komadima namještaja poput stolića i ormarića. Nadalje, retro šarm fino je razrađen kroz detalje kao što su stol ukrašen intarzijama, udobno ojastučeni stolci, kaljeva peć i metalno zvonce na vratima. I cijevi dimnjaka poslužile su kao dekorativni elementi, baš kao i rasvjeta u zanimljivom “miksu“ klasike i minimalizma.

- Kućice se stapaju s okolišem kroz terase pod krošnjama obližnjih stabala, cvjetnjake i puteljke popločane kamenom. U resortu se nalazi i vrt u kojemu gosti mogu zasaditi i ubrati povrće te sudjelovati u pripremi jela, a također mogu zasaditi i stabla sa svojim imenima. Okolno zeleno prostranstvo kao stvoreno je za razne sportove te obilaske električnim biciklima i quadovima. Cjelodnevna tura po nacionalnom parku, planinarenje, vožnja biciklom, jahanje, mogućnosti su nebrojene. Gostima je na raspolaganju i osoblje koje svaku uslugu može personalizirati po želji - napominju.

Cijene noćenja su od 220 do 900 eura, ovisno o kategoriji i sezoni.

- Tijekom prve predsezone uglavnom dolaze gosti vlastitim vozilima te prevladavaju Nijemci i Austrijanci. Od svibnja do kraja listopada očekujemo i goste s ostalih tržišta. Trend je među high end klijentelom posjetiti Plitvice, a odsad imaju i odgovarajuću ponudu smještaja, stoga očekujemo goste i iz Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike, ali i Bliskog istoka te Azije.

Više potražite na Fenomen Plitvice, a u kućice zavirite u galerijama koje smo vam pripremili.

Projekt potpisuje GPN Katarina iz Gospića s glavnim projektantom Tomom Jurkovićem i projektantom Antom Pašalićem.

Foto: Ali Relata i Robert Leš

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:08