cool mjesto

Novi tattoo studio u Zagrebu: Tri mlade umjetnice vode studio za tetoviranje Bura Tattoo

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Tri vrhunske umjetnice unajmile su i prenamijenile stan u centru Zagreba. Ipak, manjim preinakama unijele su i svoj osobni izričaj

PROFIL

  • Naziv: Bura Tattoo
  • Info: Stan u zagrebačkom Donjem gradu prenamijenjen u studio za tetoviranje
  • Lokacija: Ulica kneza Mislava
  • Kontakt: Instagram: @bura_tattoo, Facebook: @buratattoo

U samom centru Zagreba, u Ulici kneza Mislava, u jednoj od onih starih zagrebačkih zgrada smjestio se studio za tetoviranje pod nazivom Bura Tattoo.

U pomalo neobičnom ambijentu tri mlade žene i umjetnice uspješno vode svoj posao. Nismo sigurni radi li se o predrasudama, previše američkih filmova ili je to doista tako, ali nekako smo navikli da kad netko donese odluku da će se tetovirati, ono što slijedi je migoljenje po mračnim uličicama u sumnjivim dijelovima grada gdje je obično konačno odredište neki podrumski stan u kojem ćete staviti biljeg za cijeli život. Ali, mi smo se na svoje oči uvjerili da je to daleko od istine i susreli smo se s jednom potpuno drugom pričom.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Dok se penjete uz stube na četvrti kat donjogradske zgrade, prije ćete posmisliti da idete ugovoriti osiguranje, nego se tetovirati. Prozračno i prostrano, bijelo stubište vodi vas do samih ulaznih vrata gdje nas dočekuju nove podstanarke ovog prekrasnog stana. Vjekoslava, Ana i Dolores nude nas toplim napicima, pomalo skromno iznenađene zašto smo im došle u posjet. Mi smo doznali da se ovdje radi o vrhunskim umjetnicama i majstoricama tetoviranja, ali i da su one pronašle prostor baš prikladan svojoj filozofiji pa smo došli provjeriti je li to istina.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Osim biljkama, interijer je ukrašen ilustracijama, umjetninama i uokvirenim fotografijama tetovaža

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Većina zagrebačkih donjogradskih stanova se odlikuje visokim stropovima pa tako i ovaj odmah na samom ulazu naglašava svoj luksuz kroz visinu, a svakako i kroz dužinu ulaznog hodnika. Dok odlažemo kapute na vješalicu na ulazu, teško nam je ne zamijetiti ugradbene ormare koji su cijelom veličinom obloženi zrcalima te kreiraju jedan hipnotičan doživljaj kao da ste ušli u prostoriju kojoj nema kraja. U nastavku nas voditeljice studija vode u takozvanu prostoriju za prijem koja u svom uređenju spaja posljednje trendove, spoj suvremenog i vintage stila s odvažnim odabirom boja kako u namještaju tako i u detaljima.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Stan je uglavnom bio već ovako uređen kada smo se mi odlučile prenamijeniti ga u naš studio za tetoviranje - govori nam Dolores Brbora, jedna od osnivačica studija, i dodaje: - Mi smo samo unijele neke male preinake i dodale nekoliko detalja. Na primjer, s obzirom na to da je kuhinja obložena u staklenu stijenu, a mi smo željele ipak imati jedan intimni prostor u stanu, postavile smo zastore kako bismo se zaštitile od pogleda.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Cijeli prostor obiluje i suvremenim elementima i vintage detaljima, a ističe se i privlačna velika zidna tapeta s floralnim motivima

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Na zidove smo ovjesile ilustracije i umjetnine te dodale nekoliko biljaka da malo upotpunimo prostor i damo mu osobni izričaj - nadovezuje se Ana Kušter, majstorica tetoviranja i jedna od osnivačica studija Bura Tatto.

Voditeljica studija Vjekoslava Verić otkriva nam kako je uglavnom za uređenje ovog fascinantnog stana najviše zaslužna vlasnica Petra Glamuzina koja je stan uređivala za vlastite potrebe i po svojim željama, a nakon što su se odlučili za iznajmljivanje prostora, nisu željeli da se u njega useli bilo tko, nego prvenstveno netko tko poznaje i cijeni umjetnost. I vidi sreće - pronašli su baš tri mlade umjetnice koje su se savršeno uklopile u njihov dom. Stan obiluje detaljima i dobro promišljenim rješenjima. Staklo, drvo, pokoji vintage komad namještaja i velike zidne tapete s floralnim motivima čine ovaj prostor toliko privlačnim da biste rado tu boravili i ako se ne želite tetovirati. Sve sobe, osim jedne, prenamijenjene su u prostore za tetoviranje s potrebnom opremom, no to im nimalo nije narušilo izgled te su i dalje zadržale karakter umjetničkog stana.

Zapravo je pomalo fascinantno koliko se karakter ovog prostora dobro uklopio s likom i djelom svojih podstanarki, kao da je uređivan za njih. Iako nas njihova predivna umjetnost i vrhunska izvedba ipak nisu potaknule da se tetoviramo, ipak ćemo opet rado svratiti na kavu kod njih da još malo uživamo i tom ugodnom prostoru.

Više na:: Instagram: @bura_tattoo, Facebook: @buratattoo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:50