Café s jedinstvenom ponudom

Novo cool mjesto za druženje u Zagrebu

U Martićevoj ulici ove subote otvara se café s jedinstvenom ponudom

Danas, 12. rujna, s početkom u 11 h pa sve do navečer, Croatian Design Superstore poziva na otvorenje caféa gdje najavljuje ne posve uobičajenu ponudu.

Otvoren u ožujku ove godine u središtu Zagreba u Martićevoj 4, Croatian Design Superstore ubrzo je postao svakodnevno okupljalište domaćih i stranih kreativaca i nezaobilazna destinacija turističkih posjetitelja. Proizašao iz putujućeg pop-up koncepta, CDSS je danas jedinstvena platforma za tržišnu i kulturnu afirmaciju domaćeg dizajna u obliku izložbenog prostora, dizajnerskog studija, a odsad i caféa.

Ondje se može pronaći preko 150 proizvoda i proizvodnih serija isključivo domaćih dizajnera. Od namještaja i rasvjete, do knjiga i plakata, odjeće i obuće, Croatian Design Superstore nudi kvalitetnu selekciju proizvoda koja će odsad biti još bogatija. Ovaj dizajnerski café zamišljen je kao nekonvencionalniji dio multidisciplinarne platforme koji suvremeni dizajn uklapa u poželjan životni stil.

Tako će posjetitelji caféa u subotu moći kušati četiri različite vrste organskog kruha iz alternativne pekarnice “Maja i kruh”, gastronomskog projekta vizualne umjetnice Maje Marković. Neobični umjetnički kruhovi s apple ciderom, suhim smokvama, komadićima oraha i sušenim rajčicama, sada će biti dostupni u centru Zagreba.

Croatian Design Superstore nudit će zdrave kvalitetne proizvode domaćih OPG-ova i malih proizvođača, od vina i maslinovog ulja do domaćeg sojinog mlijeka. Sezonsko organsko voće i povrće bit će u ponudi ne samo u obliku svježih sokova i smoothieja, već ćete, odmarajući se na Numenovoj sofi uz svjetlost Grupine lampe, moći naručiti tek jednu – jabuku.

“Trudimo se da posjet Supestoreu zaista bude cjelovito i zanimljivo dizajnersko iskustvo u svakom pogledu, i zbog toga se baš jako trudimo unijeti kreativnost u sve što radimo. Želimo da Croatian Design Superstore bude mjesto okupljanja za sve koji cijene dizajn, a naš novi café planiramo iskoristiti i kao poligon za nove dizajnerske koncepte i ideje. Upravo zato smo za pomoć oko realizacije zamolili našeg kolegu Vedrana Gulina, kreativca koji je dizajnersku karijeru zamijenio ugostiteljskom.”; kaže Ira Payer, kreativna direktorica platforme.

U Croatian Design Superstore predstavlja već ovom prilikom Takolako – novi vlastiti brend takeout hrane koji spaja dobar dizajn s jednostavnim domaćim obrocima, spravljenima od lokalnih sezonskih namirnica. Kulinarsko-dizajnerski koncept obogaćen privlačnim ilustracijama Ive Hrvatin, osmislile su same dizajnerice, a prema receptima Jadrane Ćurković, ostvaruju se u “Kuhinji mame i Maje”.

Pažljivo komponirana cjelina jedinstvo je ideje, izgleda i okusa. Za početak tu su domaće juhe, granole i neodoljivi zalogaji poput tradicionalne kukuruzne zlevanke, rudarske greblice i pite od jabuka. Dobro poznati specijaliteti sa suvremenim štihom koji ćete sigurno zavoljeti.

Za sve dodatne informacije o nama posjetite www.croatiandesignsuperstore.com

Facebook link na event: https://www.facebook.com/events/1642655742612790/

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:51