Dobrodošli u VEŠ4KEŠ

Novo fensi mjesto u gradu

Prva zagrebačka samoposlužna praonica rublja
Profil
Ime:
Veš4Keš, samoposlužna praonica rublja
Adresa:
Savska cesta 76, Zagreb
Vlasnik:
Josip Posavec
Dizajn:
studio Vil*e
Web:
u izradi, www.ves4kes.com

Tko god je u posljednje vrijeme prolazio Savskom cestom, nije mogao ne primijetiti veliki bubanj veš-mašine na jednom izlogu. Ako ste mislili da se radi o prodavaonici kućanskih aparata ili kemijskoj čistionici, prevarili ste se – to je Veš4Keš, prva zagrebačka samoposlužna praonica rublja!

Vlasnik Josip Posavec od prvotne ideje koju mu je iznio ujak, do realizacije čekao je dvije godine, ali isplatilo se.

– Željeli smo otvoriti praonicu koja je dostupna svima, koja je jeftinija od klasičnih kemijskih čistionica i gdje se može oprati veća količina rublja po prihvatljivoj cijeni – objašnjava nam Josip, dodajući kako je uz funkcionalnost i kvalitetne strojeve, velika važnost dana uređenju samog prostora.

– Mogli smo samo ‘ubaciti’ mašine u prostor, ali to ne bi bilo to. Htjeli smo da bude opušteno i cool i da se svatko tko dođe osjeća ugodno. Uređenje prostora i izradu logotipa nisam želio raditi sam. Takvi poslovi se ipak prepuštaju profesionalcima, a kako sam nedavno u uređenju jednog prostora surađivao s curama iz studija Vil*e, nisam ni sekunde razmišljao, to je bio savršen projekt za njih – otkriva Josip.

Stoga smo za glavnu ideju u uređenju Veš4Keša, upitali kreativni trojac koji čine Ivona Vuletić, Lana Hudina i Vlatka Blakšić, okupljene pod zajedničkim nazivom Vil*e. – Htjele smo da prostor podsjeća na čisto, mirisno rublje, dakle da djeluje čisto, čak i sterilno, ali da s druge strane bude pomalo otkačeno, veselo i pristupačno. Kroz uređenje prostora vodile su nas tri ideje.

Prva ideja, pipe iz kojih padaju kapljice vode, došla je spontano, jer smo negdje trebale smjestiti zaista brojna uputstva za upotrebu mašina, pa nam se činilo kako bi bilo super da ih stavimo u kapljice – pričaju Vil*e koje kao drugu ideju navode “Zaljubljene veš-mašine”, dvije ljubavne priče otisnute na zidu, a čiji su junaci četiri perilice kojima su dale i simpatična imena. Treća ideja je “Zemlja izgubljenih čarapa”, a utjelovljuje ju “štrik” koji je razvučen preko prednjeg dijela prostora, a na kojem se nalaze čarape. Naravno rasparene.

– I nama je vječni misterij gdje nestane ta legendarna druga čarapa, pa nam je palo na pamet da bi to bio savršeni motiv za jednu praonicu rublja. Zapravo, zamislile smo da korisnici koji nakon pranja ostanu u čudu gdje im je jedna čarapa, tu preostalu objese na ovaj štrikić koji je svojevrsni hall of fame praonice – smiju se Vil*e. Posebna priča su i dvije lampe napravljene od bubnja stare perilice, a zasluge za njih vrckave dizajnerice ipak pripisuju vlasniku Josipu.

Inače, pod u ovoj sasvim posebnoj praonici rublja je obložen epoksi smolom u tirkiznoj boji, koja je uz bijelu dominantna u cijelom prostoru, a sve zajedno posebno podižu dva kauča iz Ikee koji čine Veš4Keš svojevrsnim lounge vešerajem. Jedan je neutralan, crni, a drugi je svojim otkačenim uzorkom i živim bojama dao prostoru sasvim novu dimenziju.

U Veš4Kešu uz tri perilice kapaciteta 9 kg postoji posebna perilica u kojoj možete oprati cipele, opremu za kućnog ljubimca i slične stvari koje se ne usuđujete prati u svojoj kućnoj perilici. Na raspolaganju su vam i četiri sušilice, aparat za kovanice, parking za bicikl i naravno, besplatni wi-fi, a radno vrijeme je svaki dan od 8 do 23 sata. Mnoge ljubavne priče u holivudskim filmovima počele su upravo zbog razmjene kovanica u vešeraju, pa ako se želite zaljubiti u Kristinku, Micku, Joška ili Đuru, a uz to imati savršeno čisto rublje, pravac u Veš4Keš!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:27