u posjetu

Novo ruho stana u Rovinju: Dvije terase, 85 četvornih metara i jedan moderan životni prostor

 Iva Celio-Cega
Jednostavne linije, neutralna paleta boja, baršun, mramor i orah u renoviranom stanu za četveročlanu obitelj

Nakon rada u jednoj projektantskoj tvrtki gdje je samostalno vodila sektor dizajna interijera, bila glavni kontakt s klijentima te vodila projekte od početka do kraja, logičan slijed za Ivu Celio-Cega bilo je, kaže, otvaranje vlastite tvrtke.

- ICC design kao inicijali mog imena već neko vrijeme egzistiraju na društvenim mrežama (IG i Fb) i u svijetu dizajna interijera općenito te je odluka bila zadržati ono što je prepoznatljivo i ponuditi nove usluge - tumači mlada dizajnerica interijera i otkriva kako je prvi projekt s potpisom ICC designa bio stan za četveročlanu obitelj u Rovinju od 85 četvornih metara s dvije terase.

image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega

- Stanovi na moru imaju poseban šarm, pogotovo ako im pogled seže na more. Ovdje se nismo vodili mediteranskim stilom uređenja, nego smo, na zahtjev klijenata, težili jednostavnim linijama, neutralnoj paleti boja, dekoru baršuna, mramora i oraha. Stan je u potpunosti renoviran, što znači da smo mijenjali dotrajale instalacije i nove pozicionirali tako da budu u skladu sa željama i potrebama vlasnika. Sve pregradne zidove iznova smo projektirali jer prijašnji raspored nije odgovarao novim vlasnicima stana pa smo od nekoliko manjih prostorija dobili open space dnevne zone, blagovaonice i kuhinje, dvije spavaće sobe lijepe kvadrature, kupaonicu, toalet i vešeraj - opisuje Iva Celio-Cega.

image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega

Nakon što je definiran tlocrt krenulo se s dizajnom interijera.

- Imali smo nekoliko zahtjeva: moderno, neutralno, ugodno za život, maksimalno iskorišten prostor. Tako smo već na ulazu u stan smjestili veliki ormar po mjeri u kojem smo predvidjeli odlaganje kaputa i cipela. Odmah pokraj nalaze se staklena klizna vrata koja vode u vešeraj. Tu smo također smjestili ormar za odlaganje, radnu površinu za sortiranje rublja, perilicu i sušilicu te bojler. Iz hodnika se ulazi u mali toalet od samo 2,1 kvadrata koji, unatoč maloj kvadraturi, ima sve. Naglasak smo stavili na zanimljiv izbor nekoliko vrsta keramike Marazzi, sanitarnu keramiku u boji Globo te zlatne miješalice Zucchetti. Ormar sa staklenim frontama i integriranom rasvjetom dao je notu elegancije. Sljedeća prostorija je kupaonica koja je prilično jednostavna što se tiče izbora boja, no tu naizgled monotonu priču razigrali smo letvicama na frontama elemenata, staklenim ormarima s integriranom rasvjetom te mramornom bazom za umivaonik. Sve to zaokružili smo zlatnom miješalicom Zucchetti i zlatnim visilicama Studio Italia. Nadomak kupaonice nalazi se master spavaća soba. Na samom ulazu su tri ovalna ogledala unutar štukatura. U sobu smo smjestili veliki ormar koji smo učinili zanimljivim kombinacijom MDF i staklenih fronti. Ormar, krevet i noćne ormariće povezali smo mostom iz kojeg se pružaju zlatne visilice Studio Italia. Uzglavlje kreveta krasi apstraktna tapeta Studijo.co.- opisuje Iva Celio-Cega.

image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega

Ističe kako se u dječjoj sobi moralo napraviti prostora za dva mala dječaka, stoga krevet na kat nije dolazio u obzir iz sigurnosnih razloga. Odlučeno je svakome omogućiti kutak za sebe, a pritom poštivati dvije vertikale koje su ostale definirane u prostoru te se oko njih gradio dizajn cijele sobe. Boje su neutralne s akcentima tirkizne pa tako dječje sobe mogu rasti s dječacima uz minimalne preinake.

image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega

Najveći dio stana zauzima dnevna zona, blagovaonica i kuhinja.

- Sve prostorije uspjeli smo smjestiti u 29 četvornih metara, a da pritom nismo zagušili prostor izborom namještaja. Kuhinja je, kao i ostatak stana, u neutralnoj taupe boji u dva tona te se proteže u L oblik. S jedne strane imamo radnu jedinicu, a s druge imamo visoki prostor za odlaganje s ugradbenim aparatima. Kako bismo kuhinju povezali s dnevnom zonom, u nju smo integrirali ormar sa staklenim frontama i ugradbenom rasvjetom. Umjesto zidne keramike, stavili smo tonirano ogledalo. Kako kuhinja zauzima najveći dio dnevne zone, na želju vlasnika, imali smo dovoljno prostora smjestiti i kuhinjski otok s visokim sjedenjem za dvoje. Otok smo obložili Florim keramikom zanimljiva dekora te smo izborom plavih stolica razbili neutralnu paletu koja dominira prostorom. Blagovaonica, kao ono prvo što primijetimo iz hodnika, morala je biti atraktivna. To smo postigli Moooi visilicom koju je nemoguće ne zamijetiti. Kako ne bismo pretjerali zlatnim i dominantnim detaljima, ostatak rasvjete je minimalistički, a namještaj prate jednostavne linije i boje. Svi tepisi u projektu su Louis De Poortere, a osim kvalitetom, ističu se i dizajnom.

image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega

Gotovo sav namještaj rađen je po mjeri kako bismo maksimalno iskoristili prostor te kako bismo svaki element prilagodili potrebama vlasnika - zaključuje Iva Celio-Cega čiji rad možete pratiti na društvenim mrežama: Instagram @I.C.C._design i Facebooku: Interio by Iva.

image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega
image
Iva Celio-Cega
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 22:19