Top ponuda

Novogradnja u Zagrebu: kvadrat stana već od 1200 €

Potencijalni kupci na tražilicama najviše pretražuju ponudu na Trešnjevci, i to dvosobne i trosobne stanove površine od 50 do 80 kvadrata.

Kupiti stan u novogradnji ili starogradnji? Odgovor ovisi o osobnim željama, ali i financijskim mogućnostima. Mnogi se kupci odlučuju za starogradnju zato što je, općenito govoreći, povoljnija od novogradnje, a kao dodatni razlog navode činjenicu da je u Zagrebu sve manje novogradnje.

KRITERIJI

No, naše ovotjedno istraživanje u suradnji s portalom Prvi Kvadrat potvrđuje da se među novogradnjom itekako mogu pronaći dobre prilike, na dobrim lokacijama i po dobroj cijeni. Pretražujući ponudu portala, najviše je novogradnje na Trešnjevci i Jarunu te Svetom Duhu.

- Kupcima nije bitna samo lokacija, nego i kvaliteta gradnje i parking. Najvažnija je sadržajnost mikrolokacije te prometna povezanost. Iz tih razloga Trešnjevka je trenutačno jedna od najpoželjnijih četvrti za život. Nudi vrtiće, škole, tržnicu, trgovačke lance, parkove... - kaže Tamara Grgat s portala Prvi Kvadrat.

Najviše se pretražuju, dodaje, dvosobni i trosobni stanovi od 50 do 80 kvadrata. Najposjećeniji je oglas s peterokatnom zgradom u B energetskom razredu na Trešnjevci, koji sadrži 12 stanova površine od 53 do 114 kvadrata. Cijena manjeg stana, površine 54 kvadrata, iznosi 112.035 eura.

JEFTINO U ILICI

Jedna od interesantnijih zgrada nalazi se na Svetom Duhu sa stanovima od 57 pa do 167 kvadrata. Cijene po kvadratu se kreću od 1290 do 1446 eura. Jedna od skupljih novogradnji nalazi se u Vrapču, projekt se sastoji od više zgrada, a svaka sadrži nekoliko stambenih jedinica s pogledom na zapadni dio grada. Cijena stana od 128 kvadrata iznosi 242.959 eura. Najpovoljniji stan, pak, nalazi se u Ilici. Površine je 36 kvadrata, a prodaje se za 59.900 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:07