Novo cool mjesto

Novootvoreni restoran u Zagrebu, čiji se interijer spaja s ljepotom Zrinjevca i Zelene potkove

 Marko Miščević/CROPIX
Mjesto u centru koje je ugodno i relaksirajuće kroz odličan spoj interijera, hrane i pića produkt je obitelji entuzijasta

Dvije entuzijastične obitelji, od kojih se jedna bavila biljkama i interijerima, a druga ugostiteljstvom, udružile su snage kako bi osmislile Food Garden, restoran vrhunskog koncepta i jedinstvena uređenja koji je nedavno otvoren na zagrebačkom Zrinjevcu.

Projekt su osmislili Željko i Violeta, ujedno i vlasnici brenda Tech Garden s dugogodišnjim iskustvom stvaranja "zelenih interijera", te Violetin brat Igor, ugostitelj.

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX

Restoran ima 140 kvadrata, a prostor je zanimljiv jer je u kaskadama, te se u prizemnoj uzimaju narudžbe od gostiju, koje se potom zaprimaju u dva kuhinjska prostora na poluetaži

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX
image

Zeleno utočište "urban jungle" stila produkt je obitelji entuzijasta

Marko Miščević/CROPIX

VISEĆI BILJNI ELEMENTI

- Food Garden zamišljen je kao zeleno utočište u "urban jungle" stilu. Mjesto na kojemu će ljudi predahnuti i odmoriti se i mentalno i fizički: spoj zelenila i prirode s bogatom, kreativnom i raznolikom biljnom prehranom. Mjesto za bijeg s betona na kojem dolazite u kontakt s prirodom. Mjesto koje je ugodno, relaksirajuće. Mjesto s kojega klijenti odlaze zadovoljni i ambijentom i jelom i pićem - opisuje Violeta.

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX

Koncept "čovjek i priroda" osjeća se na svakom koraku. U prizemlju dominira veliki zid s umjetnom stijenom

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX

Restoran je površine 140 četvornih metara, a prostor je vrlo zanimljiv, u kaskadama. Prizemna etaža sastoji se od receptivnog pulta na kojem se uzimaju narudžbe klijenata, koje se u isto vrijeme zaprimaju u dva kuhinjska prostora: na gornjoj poluetaži za otvorenim šankom za kojim se pripremaju vrhunski smoothieji, cijeđeni sokovi, različiti napitci na bazi prešane hladne kave, orašida, voća i superfoods sastojaka, plant based zdjela, torte i kolači, te u zatvorenoj kuhinji gdje se pripremaju namirnice za izradu jela s menija. U prizemnom prostoru je 14 sjedećih mjesta, na poluetaži dodatnih 10 + 2 stajaća mjesta, a uskoro će ispred objekta biti i terasa.

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX

- Koncept je u potpunosti "čovjek i priroda", a ovo se odnosi i na stil uređenja interijera te na kreiranje menija, koji je nastao u suradnji s poznatim nutricionistom i raw chefom Darkom Jurićem - ističe i dodaje da je naglasak na biljnim i zemljanim materijalima, bojama i detaljima.

Od boja, logično, dominira zelena, smještena u sredini svjetlosnog spektra i najlakša za ljudsko oko. Zidovi i stropovi su u crno-bijelim nijansama, a podovi u imitacija betona. U prizemnom dijelu na ulazu iznenađuje veliki zid s umjetnom stijenom, zelemahovine i bakrenih ogledala koja su smještena točno na suprotnim stranama prostora kako bi se dobio "eho" efekt u prostoru. Industrijski stropovi zatvoreni su optičkom varkom s visećim stropnim biljnim elementima, iz kojih se spušta rasvjeta na crnim kabelima. Sve instalacije potpisuje tvrtka Tech Garden.

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX

- Drveni i biljni elementi upotpunjeni su elegantnim barskim stolicama u zelenoj boji, a riječ je o klasičnoj liniji stolica za restorane više kategorije koje potpisuje tvrtka Škerjanc. Gornjim poluetažnim prostorom dominira masivni drveni stol koji je po narudžbi izradila tvrtka Iverpan. Barski masivni stol, dimenzija 400x200 centimetara, metamorfozna je oblika, izrađen upravo takav da razbije kvadratne linije prostora i upotpuni biofilni ambijent, zaokružen šumskim zidovima cijelom duljinom zida te visećim stropnim biljem - nabraja Violeta.

image
Marko Miščević/CROPIX

MIR I LJUBAV

Pokazuje nam i detalj na središnjem dijelu masivnog stola koji, kako kaže, oslikava viziju prostora i željeni dojam gostiju: dvije figure uživaju u miru i ljubavi ispod velikog "custom made" bonsaija u bezvremenskom prirodnom ambijentu.

- Vjerujemo da će zeleni interijeri biti presudan faktor u nadolazećim vremenima jer bilje u svim oblicima humanizira prostor u kojem borave ljudi te donose neophodan faktor smirenja i relaksacije u prostor - zaključuje. ​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:26