COOL MJESTO

NPU caffe, priroda i mir u zagrebačkim Šestinama

Novo divno mjesto izvan samog centra za ljubitelje zelenila, tišine i ukusne kave

Svjesni nedostatka intimnih mjesta za ispijanje kave, vlasnici NPU kafića odlučili su se na lokaciju u podsljemenskoj zoni

U zagrebačkim Šestinama nedavno smo naišli na Non Plus Ultra caffe, mirno i pitomo mjesto kao stvoreno za ljubitelje prirode i boravka izvan gradske vreve. Kako bi interijer odgovarao okolini, ovdje se pozornost pridavala svakom detalju, o čemu nas je više informirala vlasnica Ivana koja je sa suprugom Markom u lipnju ove godine ponosno otvorila kafić koji odiše ljepotom prirode: - Zahvaljujući dugogodišnjem životu u inozemstvu, konstantnom praćenju trendova i investiranju u ostale uspješne građevinske zahvate, primijetili smo da Zagrebu nedostaju tihi i intimni mali dnevni prostori izvan samog centra. Idealnu lokaciju pronašli smo ovdje, u podsljemenskoj zoni, tik uz rekreativne planinarske i pješačke staze.

U NPU Caffeu uz lijep interijer i eksterijer uživa se u okusima Cogito kave, Mork artisan kakau, craft pivama Garden Breweryja, Medenko sladoledu...

ZAHTJEVNI RADOVI

Uz lijep interijer, NPU caffe pruža i osunčan i prozračan eksterijer s dječjim igralištem. No, vratimo se samom prostoru, na čijem su osmišljavanju, realizaciji i uređenju vlasnici radili u suradnji s arhitektom Sinišom-Stjepanom Zegnalom.

Masivni drveni stol i divna trendi tapeta s motivima prirode omiljen su kutak vlasnicima, ali i posjetiteljima. Klasičnim drvenim komadima, rasparenim stolcima i zanimljivim lusterom postignuta je ugodna atmosfera

- Prostor postojećeg caffe bara koji nas je ovdje dočekao nije zadovoljavao tehničke potrebe i interijerskim uređenjem nije odgovarao željama i idejama novoplaniranog prostora - pojašnjava vlasnica pritom nabrajajući dug popis zahtjevnih radova. Saznajemo tako da su ovdje prilikom uređenja zamijenjene vanjske ostakljenje stijene, kompletne podne i zidne obloge, kompletna instalacija, cjelokupni namještaj i ugostiteljska oprema te, naravno, dekori i vizuali koji su ovdje, primjećujemo, itekako pomno birani. U interijeru dominira prekrasna i fotogenična zidna tapeta.

- Čim smo je vidjeli, poželjeli smo je u našem prostoru, znajući da će odgovarati okolišu koji nas okružuje i time unijeti dio njega u interijer, što nam je i bila želja - pratiti temu prirode, mira i opuštenosti - govori Ivana.

I doista, ovo mjesto stvoreno je za opuštena druženja. Nalazi se ovdje masivni drveni stol, često omiljeni kutak za veća društva koja pristižu u NPU. Uz razlistanu zidnu tapetu, biljke ovdje pronalazimo gdje god pogledamo - smještene u vazama na stolovima, posađene u visećim teglicama, ali i na terasi - čini se da su zeleni stanovnici ovdje zaista pronašli svoje sretno mjesto. No, za dojam prozračnosti kojim ovaj prostor odiše uz biljke je zaslužan i pomno biran namještaj.

- Klasični drveni komadi, raspareni stolci, luster, ali i mnogi detalji, zamišljeni su kao elementi koji zajedno čine toplu atmosferu, no ne gušeći pritom prostor - objašnjavaju vlasnici. Kad govorimo o rasvjeti, ovdje su kombinirana LED i halogena tijela.

- LED bijela rasvjeta pokazala se najboljom za osvjetljavanje prostora za rad i pripremu pića, a halogena žuta rasvjeta daje posebnu dozu topline i intimnosti, vjerujemo da će pružati predivnu atmosferu u jesenskim i zimskim predvečerjima ispred nas - pričaju nam Ivana i Marko.

Njihova zamisao te odabir namještaja i detalja očito su se svidjeli mnogima.

PONUDA

Naime, NPU Caffe gotovo svakim danom dobiva nove goste - obitelji, prijatelji, zaljubljeni parovi i sljemenski kreativci, svatko u ovom zelenom zagrebačkom kutku pronalazi svoje trenutke mira i opuštenosti.

Dodajmo tome da ovaj kafić, uz poželjan ambijent i lokaciju, nudi i raznovrsnost u ugostiteljskom smislu - ovdje možete uživati u Cogito kavi, Mork artisan kakau iz Australije, craft pivima Garden Breweryja, a ljubitelje slatkih nota dočekuju raznovrsni okusi sladoleda Medenko. Non Plus Ultra caffe smješten na adresi Šestinski vijenac 2 još je jedan u nizu pokazatelja da Zagreb nudi vrhunsko ugostiteljstvo, estetiku, ljepotu i kvalitetu i izvan razvikanih ulica centra.

Foto: Marko Todorov/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:42