U GOSTIMA

Obiteljska idila na trijemu samoborske drvene kućice: Čarobna kuća četveročlane obitelji

 Berislava Picek/ CROPIX
Vlasnici je najdraži rustikalni stil pa u skladu s time prevladavaju prirodne boje i materijali: drvo, juta, trstika, špaga...

Kuća četveročlane obitelji Jozić Lučić postala je scenografija za prigodnu adventsku bajku na trijemu, čija je idejna začetnica Sunčana iz brenda Gugabaga.

Na jednom brijegu u gradu Samoboru smjestila se čarobna kuća četveročlane obitelji Jozić Lučić. Idealna lokacija za dekorirati savršenu božićnu priču, zar ne? Upravo to smo i mi pomislili kada smo smišljali tko bi u Hrvatskoj mogao biti savršen kandidat za pokazati kako se mogu kreativno, a opet s duhom topline obiteljskog zajedništva provesti ovogodišnji blagdani.

image
Berislava Picek/ CROPIX

- Kako je naša kuća drvena i bijela izvana, za vrijeme zime i Adventa izgleda posebno lijepo. Romantični prednji trijem bio nam je velika želja od početka gradnje, a ove godine smo ga napokon i realizirali tako da sam jedva dočekala prosinac da ga ukrasim božićnim dekoracijama - oduševljeno nam priča Sunčana Jozić Lučić, vlasnica ove divne kuće, majka, supruga i osnivačica tvrtke Gugabaga te brendova Fairytulle koji je specijaliziran dizajniranjem bajkovite odjeću za djecu i odrasle te Gugabaga home koji proizvodi jednako bajkovite stvari za interijere. Stoga nije teško za pretpostaviti da je u ovoj kući upravo Sunčana zadužena za blagdansko ukrašavanje doma koji ove godine poseban naglasak ima na trijemu. Naravno, svaki kreativni zadatak s veseljem prihvati i njezin suprug te dvije djevojčice.

image
Berislava Picek/ CROPIX

- Volim Božić prvenstveno zbog zarazne atmosfere koja zavlada među svim ljudima u tom razdoblju. Da se mene pita, uvela bih zimsko i ljetno dekoriranje grada. Samobor je posebno neodoljiv u adventsko doba jer svi mostići i drveće u centru grada svijetle i navečer imate osjećaj da ste upali u neku bajku - priča Sunčana kojoj je, ističe, Božić definicija za vrijeme provedeno s obitelji.

image
Berislava Picek/ CROPIX

- Nažalost, radi prirode posla ovo razdoblje nam je prilično intenzivno, no trudimo se ne upasti u konzumerističko ludilo. Glavno nam je da smo svi na okupu, da se sarma krčka u kuhinji, da nam je kućica topla, a po mogućnosti da je vani sve prekriveno pahuljicama - sanjarski govori dok nas uvodi u svoju božićnu priču koja ove godine ima miris cimeta, vanilije i čokolade. Također, ima puno lampica i glasnih starinskih božićnih pjesama koje su u ovoj obitelji neizostavan dio zimskih praznika.

image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX

- Još kada je vani sve bijelo i gledamo brojnu blještavu rasvjetu na snježnim brdima, totalno nas preplavi osjećaj zahvalnosti i spokoja. To je čista idila, u pravom smislu te riječi - priznaje simpatična kreativka i dodaje kako je, što se tiče blagdana, dosta tradicionalan tip koji najviše voli klasične ukrase, boje i materijale, a od stilova preferira rustikalni koji za nju ima nenadmašan šarm.

image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX

- Najdraži ukrasi su mi definitivno lampice i to svih oblika, iako ih volim imati kroz cijelu godinu, a ne samo na Božić. Obješene na trijem daju tu neku magičnu notu, a još kad padne snijeg, čarolija je potpuna - smije se i ističe kako je i ove godine njezin Božić većinski u zelenim, crvenim i bijelim nijansama. Drugim riječima, bojama koje su baš karakteristične za zimske blagdane i Sunčani najdraže.

image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX

- Uz to volim kombinirati i sivu te prirodne materijale i rustikalni stil koji najviše paše uz drveni interijer i eksterijer - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:43